ΓΔ: 2374.48 0.08% Τζίρος: 326.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα

Ντουμπάι: Επίθεση σε δεξαμενόπλοιο Al Salmi με φορτίο αργού πετρελαίου

Το δεξαμενόπλοιο Al Salmi, φορτωμένο με αργό πετρέλαιο, δέχθηκε επίθεση από το Ιράν στο λιμάνι του Ντουμπάι, χωρίς αναφορές για θύματα. Φόβοι για διαρροή πετρελαίου.

Ένα δεξαμενόπλοιο μεγάλου μεγέθους, το Al Salmi, που μετέφερε αργό πετρέλαιο, δέχθηκε επίθεση η οποία αποδόθηκε στο Ιράν, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το περιστατικό προκάλεσε ζημιές στο σκάφος και πυρκαγιά, σύμφωνα με ανακοίνωση της κρατικής επιχείρησης πετρελαίου του Κουβέιτ, Kuwait Petroleum Corporation, την οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

Όπως ανέφερε η εταιρεία, το τάνκερ ήταν πλήρως φορτωμένο με πετρέλαιο τη στιγμή της επίθεσης, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο θαλάσσιας ρύπανσης στην περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αποτίμηση των ζημιών που υπέστη το πλοίο, σύμφωνα πάντα με το KUNA.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΑΕ: Τρεις ιρανικοί πύραυλοι αναχαιτίστηκαν, φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Τα ΗΑΕ αναχαίτισαν τρεις πυραύλους από το Ιράν, ενώ ένας τέταρτος έπεσε στη θάλασσα. Στη Φουτζάιρα ξέσπασε πυρκαγιά σε πετρελαϊκή ζώνη, πιθανότατα από επίθεση drone. Άμεση επέμβαση της πολιτικής προστασίας.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Η συμφωνία Ιράν - ΗΠΑ δείχνει επικράτηση της λογικής, θετικά Ομάν και ΗΑΕ

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, χαρακτήρισε ένδειξη κοινής λογικής την κατάπαυση του πυρός ΗΠΑ-Ιράν, ενώ Εμιράτα και Ομάν χαιρέτισαν την εξέλιξη με μηνύματα σταθερότητας.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση για άνοιγμα του Στενού του Χορμούζ εν μέσω ενεργειακής κρίσης

Ο επικεφαλής της Adnoc καταδίκασε τις ιρανικές επιθέσεις, ζητώντας άνοιγμα του Στενού του Χορμούζ, λέγοντας πως η στρατιωτικοποίηση της περιοχής αποτελεί οικονομική τρομοκρατία κατά όλων και θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα των αγορών ενέργειας.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις ΗΠΑ σε νέο ιρανικό φορέα για τον έλεγχο του στενού Ορμούζ

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην ιρανική Αρχή Στενού Περσικού Κόλπου για την επιβολή τελών στο Στενό του Ορμούζ, απειλώντας με κυρώσεις και όσους πληρώνουν τέλη, καθώς θεωρείται ότι στηρίζουν τους Φρουρούς της Επανάστασης.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν -ΗΠΑ: Συγκρατημένη αισιοδοξία για τα Στενά του Ορμούζ

Παρά τις διπλωματικές κινήσεις και τις θετικές ανακοινώσεις, το Ιράν ξεκαθαρίζει πως, αν και υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, δεν είναι κοντά σε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.