ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
Σκίσιμο ανάμεσα στις σημαίες ΗΠΑ και Ιράν, συμβολίζοντας ένταση ή ρήξη στις σχέσεις.

Ρούμπιο αισιόδοξος μετά από ιδιωτικές συνομιλίες με Ιρανούς αξιωματούχους

Ο Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε αισιόδοξος για συνεργασία με μέλη της ιρανικής κυβέρνησης, καθώς υπάρχουν θετικά ιδιωτικά μηνύματα και "ρωγμές" στην ιρανική ηγεσία. Η Ουάσιγκτον ελπίζει ότι πρόσωπα με επιρροή θα αναλάβουν δράση.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάρκο Ρούμπιο εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη δυνατότητα συνεργασίας με παράγοντες εντός της ιρανικής κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι η Ουάσιγκτον έχει λάβει θετικά μηνύματα σε ιδιωτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον Ρούμπιο, υπάρχουν «ρωγμές» στην ιρανική ιεραρχία, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι άτομα με «τη δύναμη να ενεργήσουν» θα αναλάβουν τον έλεγχο. Οι δηλώσεις του έγιναν στην εκπομπή Good Morning America του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

«Ελπίζουμε πως αυτό θα συμβεί», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας τη διάθεση της Ουάσιγκτον να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία διαλόγου.

Όπως πρόσθεσε, «υπάρχουν ξεκάθαρα άνθρωποι που μας μιλούν με έναν τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι που ήταν προηγουμένως υπεύθυνοι στο Ιράν δεν μας μιλούσαν, για πράγματα που είναι έτοιμοι να κάνουν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Φρουροί της Επανάστασης: Οι ΗΠΑ έχουν μπροστά τους μόνο «οδυνηρές επιλογές»

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν τόνισαν πως οι ΗΠΑ στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή έχουν μόνο δύο επιλογές: μια «αδύνατη» στρατιωτική επιχείρηση ή μια «κακή συμφωνία» με το Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ θα εξετάσει τη νέα πρόταση του Ιράν αλλά αμφιβάλλει για αποδοχή

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα εξετάσει νέο σχέδιο που πρότεινε το Ιράν για ειρήνη στη Μέση Ανατολή, αλλά εκφράζει αμφιβολίες για το αν θα γίνει δεκτό από τις ΗΠΑ, τονίζοντας πως το Ιράν δεν έχει πληρώσει αρκετά για τις πράξεις του.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Η μπάλα στις ΗΠΑ, έτοιμοι για πόλεμο ή διπλωματία

Η Τεχεράνη δήλωσε έτοιμη να επανεκκινήσει τον πόλεμο ή να προκρίνει τη διπλωματία με τις ΗΠΑ, δίνοντας την ευθύνη της επιλογής στην Ουάσιγκτον. Το Ιράν έχει καταθέσει πρόταση μέσω Πακιστάν και αναμένει απάντηση.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανός αξιωματούχος: Πιθανή η επανέναρξη του πολέμου με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε τη νέα πρόταση του Ιράν για ειρηνευτικές συνομιλίες, αυξάνοντας τον κίνδυνο επανέναρξης πολέμου, ενώ παραμένουν σοβαρές διαφωνίες για τα πυρηνικά και το Στενό του Ορμούζ. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται τηλεφωνικά.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απορρίπτει την πρόταση του Ιράν ενώ απειλεί με «συντριβή»

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε δυσαρέσκεια για την ιρανική πρόταση τερματισμού του πολέμου, δηλώνοντας πως δεν είναι ικανοποιημένος και προειδοποιώντας ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία, η εναλλακτική είναι η «συντριβή» του Ιράν.