ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας

Ουκρανία: Νεκροί άμαχοι στην Κραματόρσκ, πλήγμα και στη ρωσική Ταγκανρόγκ

Ρωσικό πλήγμα στην Κραματόρσκ άφησε τρεις νεκρούς αμάχους και 13 τραυματίες, ενώ ουκρανική επιδρομή με drone στην Ταγκανρόγκ προκάλεσε έναν νεκρό.

Ο αεροπορικός βομβαρδισμός στην πόλη Κραματόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας είχε τραγικό απολογισμό τρεις νεκρούς αμάχους, ανάμεσά τους ένα αγόρι 13 ετών, και δεκατρείς τραυματίες, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Οι επιθέσεις της Ρωσίας κοντά στα μέτωπα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Η αστυνομία ανέφερε ότι στον βομβαρδισμό χρησιμοποιήθηκαν βόμβες «ολίσθησης», ενώ η Κραματόρσκ αποτελεί συχνό στόχο σε έναν πόλεμο που διαρκεί πλέον πάνω από τέσσερα χρόνια. Οι επιθέσεις επεκτάθηκαν και σε άλλες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Μεταξύ των πληγεισών περιοχών ήταν οι πόλεις Ολεξίιβο-Ντρουζκίφκα, σε μικρή απόσταση από την Κραματόρσκ, και η Σλοβιάνσκ, που βρίσκεται βορειότερα. Η ένταση των επιθέσεων αναδεικνύει τη στρατηγική σημασία των πόλεων αυτών για τις αντίπαλες πλευρές.

Η Κραματόρσκ και η Σλοβιάνσκ ανήκουν στη λεγόμενη «ζώνη των οχυρών» και θεωρούνται κρίσιμα σημεία για τη βραδεία προέλαση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων προς δυσμάς, με στόχο την πλήρη κατάληψη της περιφέρειας Ντονέτσκ.

Αντίποινα και επιθέσεις πέρα από τα σύνορα

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, ουκρανικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα πραγματοποίησε επιδρομή στην πόλη Ταγκανρόγκ, στο νοτιοδυτικό άκρο της Αζοφικής Θάλασσας, ανατολικά των ρωσοουκρανικών συνόρων. 

Σύμφωνα με τον Γιούρι Σλιούσαρ, περιφερειάρχη στη Ραστόφ, η επίθεση προκάλεσε τον θάνατο ενός αμάχου, τον τραυματισμό ενός ακόμη και πυρκαγιά που οδήγησε σε εσπευσμένη απομάκρυνση κατοίκων.

Οι ένοπλες δυνάμεις των δύο κρατών συνεχίζουν να ανταλλάσσουν αεροπορικά πλήγματα μέρα και νύχτα, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα την ένταση του πολέμου στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Πυραυλική επίθεση στο Κίεβο: Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες

Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο στοίχισε έξι ζωές και άφησε δεκάδες τραυματίες, σύμφωνα με τον Ζελένσκι. Επιπλέον, 11 νεκροί και πολλοί τραυματίες σε Ουκρανία και Ρωσία, ενώ ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν αποθήκες στην Κριμαία και Αγ. Πετρούπολη.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι νεκροί από ουκρανική πυραυλική επίθεση σε εργοστάσιο στη Ρωσία

Έξι νεκροί και 26 τραυματίες είναι ο απολογισμός ουκρανικής πυραυλικής επίθεσης σε εργοστάσιο στην περιφέρεια Κίροφ της Ρωσίας, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη. Η φωτιά που ξέσπασε τέθηκε υπό έλεγχο.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά νεκροί από επιθέσεις σε Ουκρανία και Ρωσία

Τρεις νεκροί και 19 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στο Πάβλογκραντ, ενώ τέσσερις σκοτώθηκαν σε ουκρανικές επιθέσεις σε Ρωσία και Κριμαία. Μεταξύ των τραυματιών στην Ουκρανία βρίσκεται και ένα παιδί δύο ετών.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 14 νεκροί από επιθέσεις σε Ουκρανία και Ρωσία

Έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός των ουκρανικών επιθέσεων στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, με ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία να έχουν προκαλέσει τουλάχιστον οκτώ θύματα σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα νεκροί και πολλοί τραυματίες σε επιθέσεις σε Ουκρανία-Ρωσία

Τουλάχιστον δέκα νεκροί και περίπου είκοσι τραυματίες σημειώθηκαν από επιθέσεις σε Ουκρανία και Ρωσία. Ρωσικός πύραυλος στην Οδησσό σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε οκτώ, ανάμεσά τους δύο παιδιά.