ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:01
Επίθεση πυραύλων νύχτα
Η εικόνα αποτυπώνει εκτόξευση πυραύλων κατά τη διάρκεια νυχτερινής επίθεσης σε εμπόλεμη ζώνη.

12 Αμερικανοί στρατιωτικοί τραυματίες από ιρανικό πλήγμα στη Σ. Αραβία

Δώδεκα Αμερικανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν, δύο σοβαρά, σε ιρανική επίθεση στη βάση Πρίγκιπας Σουλτάν στη Σαουδική Αραβία. Από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν, 13 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και πάνω από 300 τραυματίστηκαν.

Δώδεκα μέλη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων σοβαρά, ύστερα από ιρανικό πλήγμα στην αεροπορική βάση Πρίγκιπας Σουλτάν στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με δήλωση αμερικανού αξιωματούχου στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, πάνω από 300 μέλη του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ έχουν τραυματιστεί σε χώρες της περιοχής από την έναρξη του αμερικανοϊσραηλινού πολέμου εναντίον του Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου. Η Ουάσιγκτον αναφέρει ότι 273 στρατιωτικοί έχουν ήδη επιστρέψει στα καθήκοντά τους.

Κατά τα επίσημα στοιχεία, δεκατρείς στρατιωτικοί έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των επιχειρήσεων, γεγονός που υπογραμμίζει την ένταση και το ανθρώπινο κόστος των συγκρούσεων στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Συγκρούσεις Χεζμπολά με ισραηλινό στρατό στον νότιο Λίβανο παρά την εκεχειρία

Η Χεζμπολά ανακοίνωσε χθες ότι ήρθε σε μάχες με τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στη Ντέιρ Σεργιάν του νότιου Λιβάνου, παρότι ισχύει κατάπαυση του πυρός από τα μέσα του προηγούμενου μήνα, προκαλώντας τραυματισμούς στον αντίπαλο.
Σημαία Σαουδικής Αραβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σαουδική Αραβία ζητά αποκλιμάκωση μετά από ένταση στο στενό του Ορμούζ

Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί για νέα στρατιωτική κλιμάκωση στον Κόλπο, ζητώντας αυτοσυγκράτηση και συνέχιση της διπλωματίας, στηρίζοντας τις μεσολαβητικές προσπάθειες του Πακιστάν για αποφυγή περαιτέρω εντάσεων.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Σ. Αραβίας: Η Μέση Ανατολή παραμένει «εύθραυστη», σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ

Ο υπουργός Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας χαιρέτισε το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ από το Ιράν, επισημαίνοντας τις προκλήσεις στην ασφαλιστική κάλυψη και τα υλικοτεχνικά ζητήματα, ενώ χαρακτήρισε τη Μέση Ανατολή εύθραυστη.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντηση ηγετών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Κόστα για ειρήνη σε Ιράν, Μέση Ανατολή και Στενά Ορμούζ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αντόνιο Κόστα στο Μαξίμου, συζητώντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τη διπλωματική λύση στο Ιράν, την ελευθερία ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ και τις διαπραγματεύσεις για τον Λίβανο.
Αεροφωτογραφία Ισλαμαμπάντ
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Περιοδεία Σαρίφ σε Μέση Ανατολή για συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σεχμπάζ Σαρίφ, ξεκινά περιοδεία σε Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Τουρκία, ενισχύοντας τις διπλωματικές προσπάθειες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν. Στην Τουρκία θα μετάσχει και στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας.