ΓΔ: 2651.29 1.34% Τζίρος: 65.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:42:41
Καπιτώλιο ΗΠΑ

ΗΠΑ: Επιβεβαίωση θανάτου του αρχηγού ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τον θάνατο του ναυάρχου των Φρουρών της Επανάστασης Αλιρεζά Τανσγκιρί από ισραηλινό πλήγμα. Ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ Κατς ανακοίνωσε την εξόντωσή του μαζί με άλλους αξιωματικούς και προειδοποίησε για νέες ενέργειες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν τον θάνατο του διοικητή των ναυτικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης, ναυάρχου Αλιρεζά Τανσγκιρί, ύστερα από ισραηλινό πλήγμα. Η πληροφορία δημοσιοποιήθηκε μέσω ανάρτησης της Κεντρικής Διοίκησης Μέσης Ανατολής (CENTCOM) στην πλατφόρμα Χ.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς, ανακοίνωσε ότι ο στρατός «εξόντωσε» τον Αλιρεζά Τανσγκιρί και «άλλους ανώτατους αξιωματικούς» του ιρανικού ναυτικού. Η δήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων του Ισραήλ στην περιοχή.

«Ο άνθρωπος που ευθύνεται για την τρομοκρατική επιχείρηση ναρκοθέτησης και αποκλεισμού των Στενών του Χορμούζ εξοντώθηκε», ανέφερε ο Κατς σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του. 

Ο υπουργός προειδοποίησε τους Φρουρούς της Επανάστασης, τον ιδεολογικό στρατό του Ιράν, ότι «θα συνεχίσει να καταδιώκει» τους ηγέτες τους «έναν προς έναν».

Σύμφωνα με την CENTCOM, ο αμερικανικός στρατός εκτιμά ότι ο θάνατος του Τανσγκιρί καθιστά «ασφαλέστερη» την περιοχή.

 Ο ναύαρχος Μπραντ Κούπερ σημείωσε ότι όλοι οι Ιρανοί που υπηρετούν στο ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης θα έπρεπε «να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και να επιστρέψουν στα σπίτια τους ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος τραυματισμών ή αχρείαστων θανάτων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Σι Τζινπίνγκ: Όχι σε γεωπολιτικές συγκρούσεις μεγάλων δυνάμεων στη Μ. Ανατολή

Ο Σι Τζινπίνγκ τόνισε στον σουλτάνο του Ομάν πως η Μέση Ανατολή δεν πρέπει να γίνει πεδίο σύγκρουσης μεγάλων δυνάμεων, δηλώνοντας πως η Κίνα στηρίζει τη διαρκή ειρήνη στην περιοχή, ενισχύοντας τη συνεργασία με τις αραβικές χώρες.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο στέλνει απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή λόγω ανησυχιών για σύγκρουση

Η Κίνα ανησυχεί για τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και θα στείλει απεσταλμένο για διάλογο με τις εμπλεκόμενες χώρες ώστε να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης, ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ της χώρας.
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη Μέση Ανατολή, δηλώνει ο Χαμενεΐ

Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ τελικά θα αποχωρήσουν από τη Μέση Ανατολή μετά τα «οδυνηρά πλήγματα» που δέχθηκαν στα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την ιρανική κρατική τηλεόραση.
Νησί Χαργκ δορυφορική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αναφορές για εκρήξεις κοντά στο νησί Χαργκ στον Κόλπο

Αρκετές εκρήξεις αναφέρθηκαν κοντά στο νησί Χαργκ, όπου είναι ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του Ιράν, εν μέσω έντασης με ΗΠΑ. Δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για τα αίτια ή ζημιές, σύμφωνα με τα ιρανικά ΜΜΕ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεντάγωνο σχεδιάζει αποστολή αεροπλανοφόρου λόγω Ιράν

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ τόνισε πως το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ μπορεί να συνεχίσει απεριόριστα τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών, εναλλάσσοντας πλοία. Το USS George Washington θα αντικαταστήσει το Abraham Lincoln.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο αμερικανικός στρατός εξαπολύει «ισχυρά» πλήγματα κατά του Ιράν

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν νέους βομβαρδισμούς στο Ιράν από το βράδυ της Τετάρτης, ως αντίποινα για την επίθεση σε αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε η CENTCOM μέσω X.