ΓΔ: 2348.45 -0.91% Τζίρος: 439.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Σημαία του Ιράν
Φώτο: Shutterstock

Ιράν: Έτοιμoι δράση στο Στενό Μπαμπ αλ Μαντάμπ αν προκληθούμε

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Tasnim, το Ιράν θα μπορούσε να ανοίξει νέο μέτωπο στο Στενό Μπαμπ αλ Μαντάμπ εάν δεχθεί επιθέσεις, ενώ οι φιλοϊρανικοί Χούθι της Υεμένης έχουν ήδη δράσει στην ίδια περιοχή.

Το Ιράν ενδέχεται να ανοίξει νέο μέτωπο στο Στενό Μπαμπ αλ Μαντάμπ, σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν επιθέσεις στο έδαφος ή στα νησιά του, σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο Tasnim. Το πρακτορείο επικαλείται ιρανική στρατιωτική πηγή, η οποία δεν κατονομάζεται.

Η οργάνωση των Χούθι στην Υεμένη, που ευθυγραμμίζεται με το Ιράν, έχει ήδη πραγματοποιήσει επιθέσεις στην περιοχή του στρατηγικής σημασίας στενού, το οποίο αποτελεί κρίσιμο θαλάσσιο πέρασμα για το παγκόσμιο εμπόριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κυρώσεις στο Ομάν προειδοποιεί ο Υπουργός Οικονομικών

Ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ απείλησε με κυρώσεις το Ομάν αν συνεργαστεί με το Ιράν για έλεγχο των Στενών του Ορμούζ, τονίζοντας πως η Ουάσινγκτον δεν θα επιτρέψει σύστημα διοδίων και θα στοχοποιήσει όσους συμμετέχουν σε τέτοιο σχέδιο.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θέλουν να υποτάξουν τη χώρα, λέει ο ηγέτης

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Μοτζταμπά Χαμενεΐ, κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι προσπαθούν να διχάσουν και να αποδυναμώσουν το Ιράν μετά τις τελευταίες συγκρούσεις, καλώντας σε ενότητα του ιρανικού λαού.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν καταδικάζει την επίθεση των ΗΠΑ σε ιρανικό έδαφος

Η Τεχεράνη καταδίκασε τις αμερικανικές επιθέσεις στη Μπαντάρ Αμπάς και τόνισε ότι θα λάβει όλα τα μέτρα για την υπεράσπιση της κυριαρχίας της, καταγγέλλοντας παραβιάσεις της εκεχειρίας και επιθέσεις κατά της ναυσιπλοΐας στον Περσικό Κόλπο.
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ κοντά σε συμφωνία με το Ιράν για τερματισμό της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Οι ΗΠΑ διαβεβαιώνουν πως πλησιάζουν σε ισχυρή συμφωνία με το Ιράν, παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ χαμήλωσε τις προσδοκίες για άμεση επίτευξή της. Συζητήσεις γίνονται για το στενό του Ορμούζ και το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο αποκλεισμός του Ιράν θα ισχύει μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι συνομιλίες με το Ιράν δεν πρέπει να βιαστούν, τονίζοντας πως οι κυρώσεις θα ισχύουν μέχρι να υπάρξει συμφωνία. Υπογράμμισε ότι η σχέση με το Ιράν γίνεται πιο επαγγελματική και παραγωγική.
Ισραηλινό άρμα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Σε ύψιστη επιφυλακή ο στρατός λόγω απειλών ΗΠΑ-Ιράν

Ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή μετά από νέες απειλές ΗΠΑ-Ιράν, όπως δήλωσε ο αρχηγός Εγιάλ Ζαμίρ, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχιστούν οι ενέργειες εναντίον του Ιράν όσο χρειαστεί.