ΓΔ: 2058.02 -2.07% Τζίρος: 243.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
Αεροφωτογραφία του Πενταγώνου, έδρα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο στέλνει 3.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή

Το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να στείλει χιλιάδες στρατιώτες της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας στη Μέση Ανατολή, παρότι η αμερικανική κυβέρνηση αναζητά συνομιλίες με το Ιράν, χωρίς να έχουν δοθεί λεπτομέρειες για τον προορισμό ή τον χρόνο.

Το Πεντάγωνο αναμένεται να αποστείλει χιλιάδες στρατιώτες της επίλεκτης 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Όπως ανέφεραν δύο πηγές με γνώση του θέματος, η ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή θα πραγματοποιηθεί, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει την έναρξη συνομιλιών με το Ιράν.

Οι αξιωματούχοι, που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, δεν διευκρίνισαν σε ποια συγκεκριμένη περιοχή της Μέσης Ανατολής θα αναπτυχθούν οι δυνάμεις, ούτε το πότε αναμένεται να φτάσουν. Οι στρατιώτες της 82ης Μεραρχίας σταθμεύουν σήμερα στο Φορτ Μπραγκ, στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο αμερικανικός στρατός παρέπεμψε για περαιτέρω διευκρινίσεις στον Λευκό Οίκο, ο οποίος δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα για κάποιο σχόλιο σχετικά με την επικείμενη ανάπτυξη.

Η νέα αυτή αποστολή προστίθεται στις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις χιλιάδων πεζοναυτών και ναυτών που επιβαίνουν στο USS Boxer, το αμφίβιο επιθετικό πλοίο που συνοδεύεται από την Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών και άλλα πολεμικά σκάφη.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, περίπου 3.000 στρατιώτες αναμένεται να σταλούν στη Μέση Ανατολή, με τη γραπτή εντολή του Πενταγώνου για την ανάπτυξη της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας να εκδίδεται εντός των επόμενων ωρών.

Χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακάλεσε την απειλή του για βομβαρδισμό ιρανικών μονάδων παραγωγής ενέργειας, υπογραμμίζοντας ότι είχε «παραγωγικές» συνομιλίες με την Τεχεράνη. Ωστόσο, το Ιράν διέψευσε ότι πραγματοποιήθηκαν οποιεσδήποτε τέτοιες επαφές, μετά την ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου στην πλατφόρμα Truth Social.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σχέδιο Πενταγώνου για αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μ. Ανατολή

Το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να στείλει χιλιάδες στρατιώτες της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας στη Μέση Ανατολή, παρά την πρόθεση του Τραμπ για συνομιλίες με το Ιράν, χωρίς να διευκρινίζεται η ακριβής τοποθεσία ή ο χρόνος άφιξης.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει περιορισμό στρατιωτικών ενεργειών στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πλησιάζουν στην επίτευξη των στόχων τους στο Ιράν και εξετάζουν μείωση στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή. Κάλεσε άλλες χώρες να προστατεύσουν τα Στενά του Χορμούζ, λέγοντας ότι θα συνδράμουν αν χρειαστεί.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν χρειάζομαι πια βοήθεια από συμμάχους για το Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι, μετά την απόρριψη του αιτήματός του για βοήθεια στα Στενά του Χορμούζ από συμμάχους στο ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται πλέον ξένη υποστήριξη λόγω της στρατιωτικής τους επιτυχίας.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ έπληξαν τη νήσο Χαργκ του Ιράν, δηλώνει ο Τραμπ στο Truth Social

Ο Τραμπ ανακοίνωσε στο Truth Social αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ σε στρατιωτικούς στόχους στο ιρανικό νησί Χαργκ, τονίζοντας ότι άφησε ανέπαφες τις πετρελαϊκές υποδομές, αλλά απείλησε πως θα τις πλήξει αν απειληθεί η ναυσιπλοΐα στο στενό του Χορμούζ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Δεν έχουμε σχεδόν τίποτα να πλήξουμε» στο Ιράν

Ο Τραμπ δήλωσε πως δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα να πλήξουν στο Ιράν και ο πόλεμος θα τελειώσει σύντομα, υπογραμμίζοντας πως θα λήξει όποτε το θελήσει. Παράλληλα, Ισραήλ και ΗΠΑ συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους χωρίς χρονικό όριο.