ΓΔ: 2360.77 -1.04% Τζίρος: 58.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:49:36
Καπνός πάνω από Βηρυτό

Μέση Ανατολή: Αναχαίτιση ιρανικού πυραύλου πάνω από τον Λίβανο

Για πρώτη φορά ιρανικός πύραυλος αναχαιτίστηκε στον εναέριο χώρο του Λιβάνου, πιθανότατα από ξένο πολεμικό πλοίο, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας. Θραύσματα έπεσαν κοντά στη Βηρυτό, τραυματίζοντας ελαφρά πολίτες.

Ένας ιρανικός πύραυλος αναχαιτίστηκε σήμερα στον εναέριο χώρο του Λιβάνου, σε ένα περιστατικό που σημειώνεται για πρώτη φορά, σύμφωνα με τρεις ανώτερες πηγές ασφαλείας της χώρας. Δύο από τις πηγές ανέφεραν ότι η αναχαίτιση πραγματοποιήθηκε από ξένο πολεμικό πλοίο.

Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι θραύσματα του πυραύλου έπεσαν σε πόλεις βόρεια της Βηρυτού, προκαλώντας ελαφρούς τραυματισμούς σε κατοίκους της περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανός διαπραγματευτής απειλεί αμερικανικούς στόχους για τον Λίβανο

Ο επικεφαλής Ιρανός διαπραγματευτής δήλωσε ότι, μετά τον αμερικανικό ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν και τις επιθέσεις στο Λίβανο, αμερικανικές βάσεις και ισραηλινά στοιχεία στη Μ. Ανατολή γίνονται νόμιμοι στόχοι.
Σημαία Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ηγεσία Λιβάνου προς Ιράν: Μην παρεμβαίνετε στα εσωτερικά μας

Ο Λιβανέζος πρόεδρος Ζοζέφ Αούν προειδοποιεί το Ιράν να σταματήσει τις παρεμβάσεις στη χώρα του, τονίζοντας ότι μόνο ο διάλογος και η διπλωματία μπορούν να οδηγήσουν σε λύση με τη Χεζμπολάχ μετά την αποτυχία κατάπαυσης του πυρός.
Ορίζοντας Τεχεράνης Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ζητούν αποχώρηση του Ισραήλ από τον Λίβανο

Οι Φρουροί της Επανάστασης ζήτησαν την άμεση αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τον Λίβανο, υπογραμμίζοντας πως η υποστήριξη της λιβανέζικης αντίστασης είναι καθήκον, σύμφωνα με δηλώσεις του στρατηγού Καάνι.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Υπ. Ασφάλειας Ισραήλ: «Σοβαρό λάθος» η συμφωνία εκεχειρίας με τον Λίβανο

Ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, επέκρινε ως «σοβαρό λάθος» τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, τονίζοντας ότι είναι αποτέλεσμα λανθασμένων συμβουλών προς τον πρωθυπουργό Νετανιάχου.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συνεχίζονται οι επαφές Τεχεράνης-Ουάσινγκτον, λέει ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε πληροφορίες περί διακοπής συνομιλιών με το Ιράν λόγω Λιβάνου, τονίζοντας πως οι συνομιλίες συνεχίζονται κανονικά και χωρίς διακοπή μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης τις τελευταίες μέρες.