ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία στο Ιράν
Φωτογραφία Shutterstock

Ιράν: 466 συλλήψεις για διαδικτυακή «υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας»

Η ιρανική αστυνομία συνέλαβε 466 άτομα για διαδικτυακές ενέργειες που, σύμφωνα με τις αρχές, απειλούν την εθνική ασφάλεια. Από την έναρξη του πολέμου με ΗΠΑ και Ισραήλ έχουν γίνει πάνω από 1.000 συλλήψεις σχετικές με τέτοιες κατηγορίες.

Η ιρανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 466 ατόμων που κατηγορούνται για διαδικτυακές ενέργειες με στόχο την «υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας», σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση καταστολής από την έναρξη του πολέμου με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.

Όπως μεταδίδουν τα ιρανικά μέσα, οι αρχές έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.000 συλλήψεις μέσα στον τελευταίο μήνα. Οι συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται σε βιντεοσκοπήσεις ευαίσθητων τοποθεσιών, στη δημοσίευση αντικυβερνητικού περιεχομένου στο διαδίκτυο ή σε «συνεργασία με τον εχθρό».

Σε ανακοίνωσή της, η ιρανική αστυνομία αναφέρει ότι οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από παρακολούθηση των υπόπτων τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι κρατούμενοι φέρονται να έχουν σύνδεση με «εχθρικά δίκτυα» που επιδιώκουν να προκαλέσουν εσωτερική αστάθεια στο Ιράν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Η Τεχεράνη θα πολεμά όσο το κρίνουν σκόπιμο οι αξιωματούχοι

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ιρανικού στρατού τόνισε πως το Ιράν θα συνεχίσει να μάχεται όσο το κρίνουν οι πολιτικοί, ενώ για την ανάκτηση της ασφάλειας απαιτείται ο εχθρός να μετανιώσει για την επίθεση, σύμφωνα με το πρακτορείο Isna.
Μασούντ Πεζεσκιαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Θέλουμε τέλος στον πόλεμο, ζητάμε εγγυήσεις, λέει ο Πεζεσκιάν

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν δήλωσε ότι η Τεχεράνη θέλει να τερματίσει τον πόλεμο με Ισραήλ και ΗΠΑ, ζητώντας εγγυήσεις για αποτροπή νέων επιθέσεων και οικονομικές αποζημιώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.
Μασούντ Πεζεσκιαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Θέλουμε ειρήνη, αλλά χρειαζόμαστε εγγυήσεις, λέει ο Πεζεσκιάν

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί να τερματίσει τον πόλεμο με Ισραήλ και ΗΠΑ, αλλά ζητά εγγυήσεις για να αποτραπεί νέα επίθεση, σε συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κόστα.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ιράν: Ποιος θα κρίνει τη λήξη του πολέμου;

Παρά τις θριαμβευτικές δηλώσεις ΗΠΑ και Ισραήλ, αναλυτές εκτιμούν ότι δεν μπορούν να ορίσουν μόνοι τη λήξη του πολέμου στο Ιράν. Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν πως οι ίδιοι θα αποφασίσουν το τέλος των εχθροπραξιών.
Σύγκρουση ΗΠΑ Ιράν πολεμικά αεροσκάφη
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά πλήγματα σε Νουρ και Κασπία – Καταστροφή 16 ιρανικών πλοίων

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε επιθέσεις κατά ιρανικών στόχων στην περιοχή Νουρ, κοντά στην Κασπία Θάλασσα, ενώ το ιρανικό πρακτορείο Tasnim ανέφερε πλήγματα σε 16 πλοία στον Κόλπο από ΗΠΑ και Ισραήλ.