ΓΔ: 2600.3 0.70% Τζίρος: 27.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:24:37
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία

Ζελένσκι: Η Ρωσία δίνει πληροφορίες στο Ιράν για την Ουκρανία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία διαθέτει αδιάσειστα στοιχεία ότι η Ρωσία παρέχει πληροφορίες στο Ιράν, εκμεταλλευόμενη και συνεργασίες με χώρες της Μέσης Ανατολής. Το Κρεμλίνο είχε διαψεύσει σχετικές αναφορές.

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας διαθέτει «αδιάσειστα» στοιχεία ότι η Ρωσία συνεχίζει να παρέχει πληροφορίες στο Ιράν, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της υπηρεσίας. Η τοποθέτηση αυτή εντείνει τις ανησυχίες για τη διεύρυνση των στρατιωτικών συνεργασιών στη Μέση Ανατολή.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Κρεμλίνο είχε διαψεύσει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η Μόσχα παρέχει στο Ιράν δορυφορικές φωτογραφίες και τεχνολογία για μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η ρωσική πλευρά χαρακτήρισε τις πληροφορίες αυτές ανακριβείς.

Ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι η Ρωσία αξιοποιεί τόσο τις δικές της δυνατότητες συλλογής πληροφοριών όσο και δεδομένα που αποκτά μέσω συνεργασιών με άλλες χώρες της περιοχής. Σύμφωνα με τον ίδιο, η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας που επηρεάζει την περιφερειακή ασφάλεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία στηρίζει το Ιράν σε επιθέσεις στις χώρες του Κόλπου

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία παρέχει στο Ιράν δορυφορικές εικόνες από τη Μέση Ανατολή, βοηθώντας το στην προετοιμασία και αξιολόγηση πληγμάτων στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων στόχων σε αμερικανικές εγκαταστάσεις στον Κόλπο.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Ρωσική αποσταθεροποίηση βλέπει στη Μαύρη Θάλασσα ο πρόεδρος

Ο Ρουμάνος Πρόεδρος Νταν δήλωσε πως οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα είναι προσπάθεια της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσει το ΝΑΤΟ και να πλήξει την Ουκρανία, επισημαίνοντας τη σύνδεση με τον πόλεμο στη χώρα.
Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

MI5: Ιράν και Ρωσία κλιμακώνουν υβριδικές απειλές κατά της Βρετανίας

Το Ιράν στοχεύει πλέον σημαντικότερους στόχους, όπως βρετανικές στρατιωτικές βάσεις, ενώ η Ρωσία εντείνει υβριδικές επιθέσεις κατά συμμάχων της Ουκρανίας, τονίζει ο επικεφαλής της MI5, Κεν Μακ Κάλουμ, υπογραμμίζοντας αυξημένες απειλές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λιθουανία: Η Ουκρανία να στοχεύει περισσότερα ρωσικά data centers, λέει ο Σινκεβίτσιους

Ο Λιθουανός πρωθυπουργός Μιντάουγκας Σινκεβίτσιους πρότεινε στο Φόρουμ Ασφαλείας της Βαρσοβίας οι σύμμαχοι της Ουκρανίας να ενισχύσουν τα χτυπήματα σε κέντρα δεδομένων στη Ρωσία και να επενδύσουν περισσότερο κατά της παραπληροφόρησης.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ουκρανικές επιθέσεις drones σε ρωσικό έδαφος

Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες ήταν ο απολογισμός ουκρανικών επιθέσεων με drones στη ρωσική περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Μεταξύ των θυμάτων είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία ετοιμάζει μεγάλη επίθεση κατά της Ουκρανίας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επικαλούμενος τις μυστικές υπηρεσίες, ανέφερε ότι η Ρωσία ετοιμάζει μαζική επίθεση κατά της Ουκρανίας. Τόνισε πως οι ουκρανικές δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα να απαντήσουν με τα διαθέσιμα αμυντικά μέσα.