ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
Σκίσιμο ανάμεσα στις σημαίες ΗΠΑ και Ιράν, συμβολίζοντας ένταση ή ρήξη στις σχέσεις.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει περιορισμό στρατιωτικών ενεργειών στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πλησιάζουν στην επίτευξη των στόχων τους στο Ιράν και εξετάζουν μείωση στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή. Κάλεσε άλλες χώρες να προστατεύσουν τα Στενά του Χορμούζ, λέγοντας ότι θα συνδράμουν αν χρειαστεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων τους στο Ιράν, επισημαίνοντας πως εξετάζουν τον σταδιακό περιορισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, κάλεσε τις χώρες που χρησιμοποιούν τα Στενά του Χορμούζ να αναλάβουν οι ίδιες τη φύλαξη και την αστυνόμευσή τους. Όπως ανέφερε, «Εάν μας ζητηθεί, θα βοηθήσουμε αυτές τις χώρες στις προσπάθειές τους στο Χορμούζ, αλλά δεν θα χρειαστεί, από τη στιγμή που θα εξαλειφθεί η απειλή του Ιράν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Νεκρά κορυφαία στελέχη Ιρανικού στρατού σε βομβαρδισμούς στην Τεχεράνη

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Truth Social ότι πολλά στελέχη των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς στην Τεχεράνη, δημοσιεύοντας σχετικό βίντεο χωρίς σαφή τοποθεσία ή ημερομηνία, σύμφωνα με το AFP.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ο στρατός απέρριψε το πρόσφατο τελεσίγραφο Τραμπ

Το Ιράν απέρριψε το τελεσίγραφο Τραμπ για άνοιγμα του Στενού του Χορμούζ, χαρακτηρίζοντας «ανόητες» τις απειλές του. Ο στρατηγός Αμπντολαχί είπε πως οι απειλές του Αμερικανού προέδρου είναι ασταθείς, ανίσχυρες και επιθετικές.
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο στέλνει 3.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή

Το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να στείλει χιλιάδες στρατιώτες της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας στη Μέση Ανατολή, παρότι η αμερικανική κυβέρνηση αναζητά συνομιλίες με το Ιράν, χωρίς να έχουν δοθεί λεπτομέρειες για τον προορισμό ή τον χρόνο.
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σχέδιο Πενταγώνου για αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μ. Ανατολή

Το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να στείλει χιλιάδες στρατιώτες της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας στη Μέση Ανατολή, παρά την πρόθεση του Τραμπ για συνομιλίες με το Ιράν, χωρίς να διευκρινίζεται η ακριβής τοποθεσία ή ο χρόνος άφιξης.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν χρειάζομαι πια βοήθεια από συμμάχους για το Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι, μετά την απόρριψη του αιτήματός του για βοήθεια στα Στενά του Χορμούζ από συμμάχους στο ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται πλέον ξένη υποστήριξη λόγω της στρατιωτικής τους επιτυχίας.