ΓΔ: 2707.83 1.57% Τζίρος: 423.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό

Τραμπ: Απειλή για ανατίναξη κοιτάσματος αν το Ιράν χτυπήσει εγκατάσταση ΥΦΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν το τεράστιο ιρανικό κοίτασμα στη Νότια Παρς αν το Ιράν επιτεθεί ξανά σε εγκατάσταση ΥΦΑ του Κατάρ, διαψεύδοντας αμερικανική ανάμειξη στον ισραηλινό βομβαρδισμό της περιοχής.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε χθες το βράδυ ότι θα διατάξει την ολοσχερή καταστροφή του πελώριου ιρανικού κοιτάσματος αερίου στη Νότια Παρς, σε περίπτωση που το Ιράν εξαπολύσει νέα επίθεση σε εγκατάσταση παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) του Κατάρ.

Ο αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε μέσω της πλατφόρμας Truth Social ότι η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ έπληξε το κοίτασμα αερίου στη Νότια Παρς. Τόνισε παράλληλα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν γνώριζαν τίποτα» για τον βομβαρδισμό, ο οποίος προκάλεσε τα αντίποινα του Ιράν εναντίον της εγκατάστασης στη Ρας Λαφάν του Κατάρ.

«Δεν θα γίνουν άλλες επιθέσεις από το Ισραήλ σε αυτό το κοίτασμα στη Νότια Παρς, που είναι εξαιρετικά σημαντικό και πολύτιμο, εκτός αν το Ιράν αποφασίσει άμυαλα να επιτεθεί σε κάποιον πολύ αθώο, στην προκειμένη περίπτωση στο Κατάρ — σε αυτή την περίπτωση, οι ΗΠΑ, με ή χωρίς τη βοήθεια ή τη συναίνεση του Ισραήλ, θα ανατινάξουν μαζικά ολόκληρο το κοίτασμα αερίου στη Νότια Παρς με δύναμη που το Ιράν δεν έχει ξαναδεί ούτε γνωρίσει», υπογράμμισε ο Τραμπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί με επίθεση στο μεγαλύτερο κοίτασμα αερίου του Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε πως αν το Ιράν συνεχίσει επιθέσεις κατά του Κατάρ, οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο Ιράν, ενώ επιβεβαίωσε επίθεση της Ισραηλινής αεροπορίας σε ιρανικό κοίτασμα στον Περσικό Κόλπο.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν παραμένει αμετακίνητο στους όρους του για το Ορμούζ

Η Τεχεράνη ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ξανανοίξει το στενό του Ορμούζ αν δεν ικανοποιηθούν οι όροι της, παρά την απόρριψη ιρανικής πρότασης από τις ΗΠΑ, τονίζοντας πως δεν παραιτείται από τα δικαιώματά της, αν και παραμένει ανοιχτή σε διάλογο.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία στην ΕΕ για δηλώσεις Τραμπ περί μείωσης εξαγωγών ντίζελ

Η Κομισιόν εξέφρασε ανησυχία για τις δηλώσεις Τραμπ περί περιορισμού εξαγωγών αμερικανικού ντίζελ προς την ΕΕ, τονίζοντας πως τυχόν απαγόρευση θα έχει αρνητικές συνέπειες και στις δύο πλευρές.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να κρατήσουν το πετρέλαιο του Ιράν, όπως στη Βενεζουέλα

Ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να παραμείνουν στο Ιράν «για να κρατήσουν το πετρέλαιο», κάνοντας αναφορά και στη Βενεζουέλα. Προέβλεψε τέλος πολέμου και πτώση τιμών βενζίνης, ενώ η αγορά αμφιβάλλει λόγω νέας επίθεσης.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η ανάρτηση για το νησί Χαργκ ήταν μήνυμα προς το Ιράν, λέει ο Βανς

Ο Τραμπ, με ανάρτηση για το νησί Χαργκ, έστειλε μήνυμα προς το Ιράν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Βανς. Το σχετικό βίντεο, που δημιουργήθηκε με ΑΙ, δεν αντανακλά πραγματικό στρατιωτικό χτύπημα, σύμφωνα με Αμερικανούς και Ιρανούς αξιωματούχους.