ΓΔ: 2200.69 -0.11% Τζίρος: 172.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
Ο Μαρκ Ρούτε παρευρίσκεται σε σύνοδο του ΝΑΤΟ, συζητώντας θέματα διεθνούς ασφάλειας και συμμαχίας.

Ρούτε: Συλλογική προσπάθεια για να ανοίξουν ξανά τα Στενά του Χορμούζ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε ότι οι σύμμαχοι συζητούν συλλογικά πώς να ανοίξουν ξανά τα Στενά του Χορμούζ, ώστε να επαναληφθεί το εμπόριο, τονίζοντας τη συνεργασία τους για την εξεύρεση λύσης.

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εξετάζουν συλλογικά τον «καλύτερο τρόπο» για να ανοίξουν εκ νέου τα Στενά του Χορμούζ, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Μαρκ Ρούτε.

«Όλοι συμφωνούμε, ασφαλώς, ότι το εμπόριο θα πρέπει να ξαναρχίσει. Και αυτό που γνωρίζω είναι ότι οι σύμμαχοι συνεργάζονται, συζητούν το πώς θα το κάνουν αυτό. Εργάζονται πάνω σε αυτό συλλογικά, για να βρουν έναν τρόπο για να προχωρήσουν προς τα εμπρός», ανέφερε ο Ρούτε σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στη Νορβηγία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο και Ρώμη στηρίζουν Ισπανία μετά τις αμερικανικές απειλές για ΝΑΤΟ

Βερολίνο και Ρώμη στήριξαν τη Μαδρίτη μετά τις αμερικανικές πιέσεις για τη συμμετοχή της Ισπανίας στο ΝΑΤΟ. Η Γερμανία ξεκαθάρισε πως δεν αμφισβητείται η θέση της Ισπανίας, ενώ η Ιταλία τόνισε πως το ΝΑΤΟ πρέπει να παραμείνει ενωμένο.
Τζόρτζια Μελόνι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι από Κύπρο: Προτεραιότητα η ενέργεια, σημαντικές οι αμυντικές δαπάνες

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να παραμείνει ενωμένο με ενίσχυση του ευρωπαϊκού πυλώνα. Ζήτησε προληπτικά μέτρα για ενεργειακές κρίσεις και εξέφρασε λογική στη συζήτηση για χαλάρωση κανόνων κρατικών ενισχύσεων.
κράνος ΕΕ άμυνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Οι 27 επιθυμούν ενίσχυση της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής

Οι ευρωπαϊκές χώρες αναζητούν ενίσχυση της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής της ΕΕ, καθώς αυξάνεται η αβεβαιότητα για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Η Επιτροπή θα προετοιμάσει σχέδιο δράσης για την ενεργοποίηση του Άρθρου 42.7, δήλωσε ο Ν. Χριστοδουλίδης.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Προειδοποίηση στην Ευρώπη για φιλοξενία γαλλικών πυρηνικών βομβαρδιστικών

Η Ρωσία προειδοποίησε ότι ευρωπαϊκές χώρες που θα φιλοξενήσουν γαλλικά στρατηγικά βομβαρδιστικά με πυρηνικές δυνατότητες θα γίνουν στόχοι σε περίπτωση σύγκρουσης, χαρακτηρίζοντας τα σχέδια ΝΑΤΟ στρατηγική απειλή για τη Μόσχα.
Εμανουέλ Μακρόν ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν στην Αθήνα: Αναβάθμιση της ελληνογαλλικής στρατηγικής σχέσης

Δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου υπογραμμίζουν τη σημασία της επίσκεψης Μακρόν για την ευρωπαϊκή άμυνα, την ασφάλεια στη Μεσόγειο και την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με την Αθήνα.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ αρνήθηκε τη συνδρομή του ΝΑΤΟ στα Στενά Ορμούζ

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ από το Ιράν και απέρριψε βοήθεια του ΝΑΤΟ, επικρίνοντας τους συμμάχους για αδιαφορία όταν τους χρειάστηκε, αποκαλώντας το ΝΑΤΟ «χάρτινη τίγρη» στο Truth Social.