ΓΔ: 2144.71 1.25% Τζίρος: 285.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
Βαλλιστικοί πύραυλοι του Ιράν παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επίδειξης στην Τεχεράνη.

Ισραήλ: Στόχος των πληγμάτων στην Τεχεράνη ο Αλί Λαριτζανί

Τέσσερις Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο Αλί Λαριτζανί ήταν στόχος ισραηλινού πλήγματος στην Τεχεράνη, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε.

Ο ισραηλινός στρατός έθεσε ως στόχο τον επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν, Αλί Λαριτζανί, σύμφωνα με δηλώσεις τεσσάρων Ισραηλινών αξιωματούχων. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο Λαριτζανί σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε από την επίθεση.

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι στο Reuters, ο Λαριτζανί συγκαταλεγόταν μεταξύ των στόχων των πλήγματων που εξαπολύθηκαν από τον ισραηλινό στρατό το βράδυ της Πέμπτης σε διάφορες περιοχές του Ιράν.

Το Ιράν δεν έχει μέχρι στιγμής προχωρήσει σε επίσημο σχόλιο σχετικά με τις αναφορές αυτές. Εάν επιβεβαιωθεί ο θάνατός του, θα πρόκειται για τον υψηλότερου βαθμού Ιρανό αξιωματούχο που έχει σκοτωθεί μετά τον ανώτατο ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος έχασε τη ζωή του την πρώτη ημέρα του πολέμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν εκτοξεύει νέα επίθεση με drones και πυραύλους κατά Ισραήλ

Το Ιράν εκτόξευσε νέα επίθεση με drones και πυραύλους κατά Ισραήλ και αμερικανικών βάσεων, συνεχίζοντας για έβδομη μέρα τα αντίποινα σε κοινή επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ με στόχο ανώτατο ηγέτη, σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι Φρουροί ζητούν εκδίκηση για τη δολοφονία ηγέτη της Χεζμπολάχ

Οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης ζήτησαν «εκδίκηση» για τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Ταμπαταμπάι, κατηγορώντας το Ισραήλ, και τόνισαν το δικαίωμα των συμμάχων της Τεχεράνης να απαντήσουν.
Πινακίδα στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Πυραυλικές επιθέσεις από το Ιράν μετά την αναβολή του τελεσιγράφου Τραμπ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ, ενώ ενεργοποιήθηκαν τα αντιαεροπορικά συστήματα. Ο συναγερμός ήρθη λίγα λεπτά αργότερα.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Έκκληση Γκουτέρες σε ΗΠΑ και Ισραήλ να μην πλήξουν υποδομές στο Ιράν

Ο Αντόνιο Γκουτέρες ζητά από ΗΠΑ και Ισραήλ να μην πλήξουν πολιτικές υποδομές στο Ιράν και τονίζει ότι τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Καλεί σε άμεσο τερματισμό του πολέμου και ειρηνική επίλυση των διαφορών.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Βομβαρδισμός του ιρανικού πετροχημικού συγκροτήματος South Pars

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας, Ίσραελ Κατς, ανακοίνωσε πως ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν το μεγαλύτερο πετροχημικό σύμπλεγμα του Ιράν στο South Pars, προκαλώντας οικονομικό πλήγμα σύμφωνα με τον ίδιο.
Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Νεκρός ο επικεφαλής πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης

Το Ιράν ανακοίνωσε τον θάνατο του Ματζίντ Χαντεμί, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης, σε τρομοκρατική επίθεση. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιστατικό.