ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης

ΥΠΕΞ Ιράν: Δεν υπάρχει λόγος διαπραγμάτευσης με τις ΗΠΑ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, τόνισε πως η χώρα του δεν βλέπει λόγο να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ, καθώς κατά τη διάρκεια συνομιλιών οι Αμερικανοί επιτέθηκαν δύο φορές, σχολιάζοντας και τα λεγόμενα του Τραμπ για συμφωνία.

Το Ιράν «δεν βλέπει κανέναν λόγο να διαπραγματευτεί» με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αμπάς Αραγτσί, απαντώντας στις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι η Τεχεράνη επιθυμεί «να συνάψει μια συμφωνία» για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο Αραγτσί ξεκαθάρισε πως «δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να διαπραγματευτούμε με τους Αμερικανούς, διότι συνομιλούσαμε με εκείνους όταν αποφάσισαν να μας επιτεθούν και αυτή ήταν η δεύτερη φορά» που αυτό συνέβη. Οι δηλώσεις του έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης στην εκπομπή "Face the Nation" του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας αναφερόταν στην αμερικανική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2025, εν μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Νέες συνομιλίες με το Ιράν γίνονται, αλλά η εκεχειρία έληξε

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και Ιράν συνεχίζουν συνομιλίες, παρά την κλιμάκωση συγκρούσεων και τη λήξη της εκεχειρίας. Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ιράν να σταματήσει τις επιθέσεις σε πλοία, με τις εντάσεις να ανεβάζουν τις τιμές του πετρελαίου.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πακιστάν καλεί ΗΠΑ και Ιράν να τηρήσουν το Μνημόνιο Ισλαμαμπάντ

Το Πακιστάν κάλεσε όλες τις πλευρές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο Ισλαμαμπάντ, μετά τη δήλωση Τραμπ ότι η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν «έχει τελειώσει». Η συμφωνία στόχευε στην αποκλιμάκωση εντάσεων στον Περσικό.
Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξαπολύει νέες απειλές προς το Ιράν

Ο Τραμπ απείλησε το Ιράν μετά από νέες αμερικανικές επιθέσεις σε ιρανικούς στόχους, τονίζοντας ότι αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις της εκεχειρίας, οι ΗΠΑ ίσως αναγκαστούν να «ολοκληρώσουν στρατιωτικά» τη σύγκρουση.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ιράν: Σύμμαχοι Τραμπ στηρίζουν ενώ Ισραήλ ανησυχεί για το μνημόνιο

Σύμμαχοι του Τραμπ τον υπερασπίζονται στο Ισραήλ σχετικά με το μνημόνιο ΗΠΑ-Ιράν, ενώ οι σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ δοκιμάζονται. Ο Νετανιάχου και Ισραηλινοί εκφράζουν ανησυχίες ότι το μνημόνιο ενισχύει το Ιράν και περιορίζει την άμυνά τους.