ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης

ΥΠΕΞ Ιράν: Δεν υπάρχει λόγος διαπραγμάτευσης με τις ΗΠΑ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, τόνισε πως η χώρα του δεν βλέπει λόγο να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ, καθώς κατά τη διάρκεια συνομιλιών οι Αμερικανοί επιτέθηκαν δύο φορές, σχολιάζοντας και τα λεγόμενα του Τραμπ για συμφωνία.

Το Ιράν «δεν βλέπει κανέναν λόγο να διαπραγματευτεί» με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αμπάς Αραγτσί, απαντώντας στις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι η Τεχεράνη επιθυμεί «να συνάψει μια συμφωνία» για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο Αραγτσί ξεκαθάρισε πως «δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να διαπραγματευτούμε με τους Αμερικανούς, διότι συνομιλούσαμε με εκείνους όταν αποφάσισαν να μας επιτεθούν και αυτή ήταν η δεύτερη φορά» που αυτό συνέβη. Οι δηλώσεις του έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης στην εκπομπή "Face the Nation" του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας αναφερόταν στην αμερικανική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2025, εν μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υπογραφή συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν αύριο Κυριακή

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως η υπογραφή συμφωνίας με το Ιράν προγραμματίζεται για αύριο, υποστηρίζοντας ότι τα Στενά του Ορμούζ θα ανοίξουν, ενώ η Τεχεράνη αρνήθηκε αυτό το ενδεχόμενο. Οι δύο χώρες αναφέρουν πως συμφωνία είναι κοντά.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Προγραμματίστηκε να υπογραφεί αύριο η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι επίκειται συμφωνία με το Ιράν και πως τα Στενά του Ορμούζ θα «ανοίξουν» μετά την ολοκλήρωσή της, ωστόσο η Τεχεράνη διέψευσε πως υπάρχει οριστική ημερομηνία υπογραφής της.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ κατέρριψαν δύο ιρανικά drones που απειλούσαν πλοία στο στενό του Ορμούζ

Οι ΗΠΑ κατέρριψαν δύο ιρανικά drones στο στενό του Ορμούζ, ενώ η ένταση με το Ιράν παραμένει. Δεν έχουν σημειωθεί άλλες εχθροπραξίες μέχρι στιγμής, με Τραμπ να δηλώνει ότι πλησιάζουν σε συμφωνία για το στρατηγικό πέρασμα.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: «Χωρίς τέλος το τέλμα των ΗΠΑ», προειδοποιεί ο Γαλιμπάφ

Ο Μοχάμαντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ προειδοποίησε τις ΗΠΑ για ένα «τέλμα δίχως τέλος» μετά τις απειλές Τραμπ, τονίζοντας ότι απερίσκεπτες ενέργειες θα οδηγήσουν σε καταστροφή αγορών και ενεργειακών υποδομών και θα αναδείξουν ένα «διαφορετικό Ιράν».