ΓΔ: 2616.14 0.17% Τζίρος: 90.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:04:34
Βρετανικός στρατός στολής
Φώτο: Shutterstock

Ηνωμένο Βασίλειο: Πιθανή ενίσχυση της συμμετοχής του στον πόλεμο

Η Βρετανία εξετάζει αποστολή πλοίων και ντρόουν στη Μέση Ανατολή για την εξουδετέρωση ναρκών και την επαναλειτουργία του Στενού του Χορμούζ, σε συντονισμό με τους συμμάχους της.

Η Βρετανία εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής πλοίων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών για την εξουδετέρωση ναρκών στη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας να ανοίξει εκ νέου το Στενό του Χορμούζ, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ.

Μιλώντας στην εκπομπή του BBC «Κυριακή με την Λόρα Κούνσμπεργκ», ο Μίλιμπαντ ανέφερε ότι οι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους συμμάχους της χώρας, εξετάζοντας όλες τις διαθέσιμες επιλογές για τη συμβολή του Ηνωμένου Βασιλείου στην επαναλειτουργία της κρίσιμης πλωτής οδού. «Είναι πολύ σημαντικό να ανοίξουμε ξανά το στενό του Χορμούζ. Και έχουμε ήδη μιλήσει με τους συμμάχους μας, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ σχετικά με αυτό», σημείωσε, προσθέτοντας πως «υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε, συμπεριλαμβανομένων της χρήσης ντρόουν…»

Οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού έγιναν λίγο μετά την αποκάλυψη της Sunday Telegraph ότι η κυβέρνηση εξετάζει την αποστολή χιλιάδων ντρόουν αναχαίτισης στον Περσικό Κόλπο. Στόχος είναι η ενίσχυση της αεράμυνας και η προστασία πλοίων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων από επιθέσεις που συνδέονται με το Ιράν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα ντρόουν θα αναπτυχθούν για την αναχαίτιση επιθέσεων από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους στην περιοχή. Το σχέδιο εντάσσεται στη στρατιωτική ενίσχυση των συμμάχων στη Μέση Ανατολή και στην προστασία της ναυσιπλοΐας, ενώ η βρετανική κυβέρνηση μελετά το κόστος, τον χρόνο υλοποίησης και τη μορφή συνεργασίας με άλλες χώρες πριν ληφθεί η τελική απόφαση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
ξηρασία και λειψυδρία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο Ιούλιος φέτος ήταν ο ξηρότερος από το 1836

Η Αγγλία και η Ουαλία είχαν τον πιο ξηρό και ηλιόλουστο Ιούλιο από το 1836, με κύματα ζέστης και έντονη ξηρασία, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της MetOffice, κάνοντας τον φετινό Ιούλιο έναν από τους πιο αξιοσημείωτους μήνες.
Αντιτορπιλικό HMS Dragon
ΔΙΕΘΝΗ

Reform UK: Ναυτικό εναντίον μεταναστών στη Μάγχη ζητά το κόμμα

Το κόμμα Reform UK προτείνει «Επιχείρηση Φρούριο»: ανάπτυξη του Βασιλικού Ναυτικού στη Μάγχη για να σταματήσει πλοία με μετανάστες και να τα επιστρέφει στη Γαλλία, εφόσον αναλάβει την εξουσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα κατά του υπαρχηγού του Reform διεξάγει επιτροπή στη Βρετανία

Ο Ρίτσαρντ Τάις του Reform UK ερευνάται για πιθανή μη δήλωση συμφερόντων, όπως ανακοίνωσε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας. Η έρευνα ξεκίνησε στις 28 Ιουλίου. Το κόμμα δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής.
Μπιγκ Μπεν Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 20 χρόνια κάθειρξη σε γραφείο τελετών για απάτη με σορούς

Ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Ρόμπερτ Μπους καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση επειδή κρατούσε σορούς αντί να τις ενταφιάζει ή να τις καίει, ενώ έδινε λανθασμένη τέφρα σε οικογένειες. Δήλωσε ένοχος για αδικήματα 12 ετών.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη άνδρα στην Κύπρο για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν σε βρετανική βάση

Στην Κύπρο συνελήφθη άνδρας με βρετανική και αζερική υπηκοότητα, κατηγορούμενος για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν σε βρετανική στρατιωτική βάση, όπως ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.