ΓΔ: 2352.75 -0.92% Τζίρος: 221.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ με υψωμένα χέρια
Ο Ντόναλντ Τραμπ με υψωμένα χέρια σε δημόσια εμφάνιση.

Ο Τραμπ απειλεί με νέους βομβαρδισμούς στο νησί Χαργκ του Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο NBC News ότι οι ΗΠΑ ίσως βομβαρδίσουν ξανά το νησί Χαργκ του Ιράν, ενώ απέκλεισε συμφωνία τερματισμού του πολέμου. Εξέφρασε αβεβαιότητα για το αν το Ιράν έχει τοποθετήσει νάρκες στο Χορμούζ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη στο NBC News, που μεταδόθηκε το Σάββατο, ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ενδέχεται να βομβαρδίσουν ξανά το νησί Χαργκ του Ιράν, έναν κρίσιμο πετρελαιοεξαγωγικό κόμβο. Παράλληλα, απέρριψε το ενδεχόμενο συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου που ξέσπασε μετά τα αμερικανοϊσραηλινά αεροπορικά πλήγματα της 28ης Φεβρουαρίου, επισημαίνοντας ότι «οι όροι δεν είναι αρκετά καλοί ακόμη».

Ο ρεπουμπλικάνος ηγέτης τόνισε ότι, παρότι οι βομβαρδισμοί «κατεδάφισαν εντελώς» το νησί Χαργκ, «μπορεί να το πλήξουμε μερικές φορές ακόμη για πλάκα».

Στη συνέχεια ανέφερε πως δεν έχει διαπιστωθεί εάν οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ποντίσει νάρκες στο στενό του Χορμούζ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω στρατιωτικών εξελίξεων στην περιοχή.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «ακούει» φήμες πως ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Μοτζταμπά Χαμενεΐ, ενδέχεται να μην βρίσκεται στη ζωή, χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες αυτές «φήμη».

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε πρόσφατα εγχειρήματα που αποσκοπούσαν στην έναρξη διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δεν προσφέραμε χαλάρωση κυρώσεων στο Ιράν για το στενό του Ορμούζ

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ είναι ζωντανός και παίζει όλο και μεγαλύτερο ρόλο στη διακυβέρνηση του Ιράν, σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ Ρούμπιο, ενώ οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου παραμένουν στάσιμες.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αναπόφευκτη η επανέναρξη πολέμου με ΗΠΑ σύμφωνα με ανώτατο στρατιωτικό

Υψηλόβαθμος Ιρανός στρατιωτικός εκτίμησε ότι η επανέναρξη του πολέμου με τις ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη, καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο και το Ιράν δεν πρόκειται να παραδοθεί στις απαιτήσεις της Ουάσινγκτον.
Πιτ Χέγκσεθ ομιλία ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Χέγκσεθ: Μπορούμε να ξαναρχίσουμε τον πόλεμο με το Ιράν

Οι ΗΠΑ διαθέτουν τεράστια αποθέματα όπλων και είναι έτοιμες να ξαναρχίσουν τον πόλεμο κατά του Ιράν, δήλωσε ο Πιτ Χέγκσεθ. Ο Τραμπ θα υπογράψει συμφωνία μόνο αν τηρηθούν οι αμερικανικές «κόκκινες γραμμές» για τα πυρηνικά.
Εκτόξευση πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εκτέλεση για κατασκοπεία υπέρ ΗΠΑ και Ισραήλ στη διάρκεια του πολέμου

Οι ιρανικές αρχές εκτέλεσαν τον Μοτζταμπά Κιάν, ο οποίος κατηγορήθηκε για παροχή αμυντικών πληροφοριών σε ΗΠΑ και Ισραήλ κατά τον πρόσφατο πόλεμο, σύμφωνα με το Mizan, το επίσημο μέσο της ιρανικής δικαιοσύνης.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο αρχηγός του πακιστανικού στρατού μεταβαίνει στην Τεχεράνη για συνομιλίες

Ο αρχηγός του πακιστανικού στρατού, Ασίμ Μουνίρ, ταξιδεύει στην Τεχεράνη προσπαθώντας να προωθήσει τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου Ιράν-ΗΠΑ, ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται παρασκηνιακά μετά την κατάπαυση πυρός.