ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κατεστραμμένο λιμάνι Βηρυτού
Η εικόνα δείχνει την τεράστια καταστροφή στο λιμάνι της Βηρυτού μετά την έκρηξη του 2020.

Λίβανος: Πάνω από 826 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις από 2 Μαρτίου

Τουλάχιστον 826 νεκροί, ανάμεσά τους 106 παιδιά και 31 μέλη ιατρικού προσωπικού, και 2.009 τραυματίες έχουν καταγραφεί στον Λίβανο από ισραηλινούς βομβαρδισμούς μετά τη 2α Μαρτίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 826 ανθρώπων, ανάμεσά τους 106 παιδιά, ενώ 2.009 άτομα έχουν τραυματιστεί στον Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας. Οι επιθέσεις ξεκίνησαν μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ στις 2 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις αρχές, μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 31 μέλη ιατρικού προσωπικού, τα οποία έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις. Σήμερα εντοπίστηκε ακόμη μία σορός μετά από πλήγμα στο νότιο τμήμα του Λιβάνου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Ενώνουμε δυνάμεις Ισραήλ-Λιβάνου εναντίον της Χεζμπολάχ

Ο Νετανιάχου κάλεσε τους Λιβανέζους να συμμαχήσουν με το Ισραήλ ενάντια στη Χεζμπολάχ, τονίζοντας πως η χώρα τους είναι «όμηρος» του κινήματος και διαβεβαίωσε ότι το Ισραήλ επιδιώκει ειρήνη και ευημερία για όλους.
Σημαία Χεζμπολάχ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: Να αξιοποιηθεί η στήριξη του Ιράν ζητά από τις αρχές οργάνωση

Η Χεζμπολάχ κάλεσε τις αρχές του Λιβάνου να αποκαταστήσουν σχέσεις με το Ιράν και να αξιοποιήσουν τη στήριξή του, μετά τις τελευταίες εντάσεις με το Ισραήλ και τις προειδοποιήσεις λιβανέζων ηγετών προς την Τεχεράνη.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά νεκροί, μεταξύ τους παιδί, από ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο

Επτά νεκροί, μεταξύ τους ένα παιδί, και οκτώ τραυματίες είναι ο απολογισμός ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής σήμερα στο χωριό Ζίφτα του νότιου Λιβάνου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ απορρίπτει τους όρους του Ιράν και συνεχίζει στον Λίβανο

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς ξεκαθαρίζει ότι το Ισραήλ απορρίπτει τους όρους του Ιράν και θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις ενάντια στη Χεζμπολάχ στο Λίβανο, απαντώντας σε ιρανικές επιθέσεις με αντίποινα κατά του Ιράν.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανός διαπραγματευτής απειλεί αμερικανικούς στόχους για τον Λίβανο

Ο επικεφαλής Ιρανός διαπραγματευτής δήλωσε ότι, μετά τον αμερικανικό ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν και τις επιθέσεις στο Λίβανο, αμερικανικές βάσεις και ισραηλινά στοιχεία στη Μ. Ανατολή γίνονται νόμιμοι στόχοι.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ ζήτησε από τον πρόεδρο Αούν να σώσει τον Λίβανο από το Ισραήλ

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί απάντησε στον Λιβανέζο πρόεδρο Αούν, τονίζοντας πως ο Λίβανος πρέπει να προστατευτεί από τον πραγματικό του εχθρό, το Ισραήλ, και όχι να κατηγορεί το Ιράν για παρεμβάσεις στις εσωτερικές του υποθέσεις.