ΓΔ: 2701.38 0.37% Τζίρος: 263.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν

ΗΠΑ ενισχύουν τη Μέση Ανατολή με πεζοναύτες και πολεμικά πλοία

Ο αμερικανικός στρατός στέλνει 2.500 πεζοναύτες και τρία πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με New York Times και Wall Street Journal, ενώ το USS Tripoli κατευθύνεται ήδη στην περιοχή, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου.

Ο αμερικανικός στρατός ενισχύει την παρουσία του στη Μέση Ανατολή, με την ανάπτυξη μονάδων πεζοναυτών και επιπρόσθετων πολεμικών πλοίων, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται καθώς συμπληρώνονται δύο εβδομάδες από την έναρξη του πολέμου εναντίον του Ιράν.

Η εφημερίδα New York Times αναφέρει ότι περίπου 2.500 πεζοναύτες και τρία ακόμη πολεμικά πλοία κατευθύνονται προς την περιοχή, ενισχύοντας την αμερικανική στρατιωτική ισχύ.

Παράλληλα, η Wall Street Journal επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους, σύμφωνα με τους οποίους το αμφίβιο επιθετικό πλοίο USS Tripoli, που εδρεύει στην Ιαπωνία, έχει ήδη ξεκινήσει πορεία προς τη Μέση Ανατολή, μεταφέροντας τους πεζοναύτες που επιβαίνουν σε αυτό.

Όπως μετέδωσε το CNN, θα αναπτυχθεί μια αερο-χερσαία επιχειρησιακή ομάδα του σώματος των πεζοναυτών (MEU), η οποία συνήθως περιλαμβάνει περίπου 2.500 στρατιώτες. Η ανάπτυξη αυτής της δύναμης εκτιμάται ότι θα ενισχύσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ΗΠΑ στην περιοχή.

Η Wall Street Journal διευκρινίζει ότι το αίτημα για αποστολή ενισχύσεων προήλθε από την Κεντρική Διοίκηση Μέσης Ανατολής (Centcom) και εγκρίθηκε από τον επικεφαλής του Πενταγώνου, Πιτ Χέγκσεθ.

Πεζοναύτες βρίσκονται ήδη στην περιοχή, παρέχοντας υποστήριξη στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, ενισχύοντας περαιτέρω τη στρατηγική παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Απειλεί άμεσο πλήγμα στο 'Βουνό της Αξίνας' στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ ίσως πλήξουν σύντομα το «Βουνό της Αξίνας», μια οχυρωμένη πυρηνική εγκατάσταση του Ιράν κοντά στη Νατάνζ, χαρακτηρίζοντας τον πόλεμο με το Ιράν ως «παιχνιδάκι» για τις αμερικανικές δυνάμεις.
Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κουβέιτ δηλώνει ότι δέχεται επίθεση από το Ιράν

Οι ένοπλες δυνάμεις του Κουβέιτ ανακοίνωσαν ότι δέχονται επίθεση με πυραύλους και drones από το Ιράν, μετά από τις πρόσφατες συγκρούσεις με τις ΗΠΑ, ενώ αντιαεροπορικά συστήματα επιχειρούν να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποιούν τις ΗΠΑ για αντίποινα

Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποίησαν ότι οι ΗΠΑ θα μετανιώσουν για τις επιθέσεις σε ιρανικούς στόχους στα Στενά του Ορμούζ, σημειώνοντας ότι αυστηρή τιμωρία περιμένει τους υπαίτιους. Ο Τραμπ απείλησε με ισχυρότερα αντίποινα.
Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Στρατιωτικά πλήγματα κατά στόχων Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν

Ο αμερικανικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα κατά στόχων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ, ως απάντηση σε προσπάθειες επιθέσεων κατά εμπορικών πλοίων και Αμερικανών στρατιωτών στην περιοχή.
Αεροπλανοφόρο Νίμιτς
ΔΙΕΘΝΗ

Το USS Abraham Lincoln φτάνει στην Ταϊλάνδη την επόμενη εβδομάδα

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln θα καταπλεύσει στην Ταϊλάνδη μετά από πάνω από 200 μέρες στη θάλασσα στη Μέση Ανατολή, προσφέροντας ξεκούραση στο πλήρωμά του, σύμφωνα με ταϊλανδό αξιωματούχο.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεντάγωνο σχεδιάζει αποστολή αεροπλανοφόρου λόγω Ιράν

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ τόνισε πως το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ μπορεί να συνεχίσει απεριόριστα τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών, εναλλάσσοντας πλοία. Το USS George Washington θα αντικαταστήσει το Abraham Lincoln.