ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
Σκίσιμο ανάμεσα στις σημαίες ΗΠΑ και Ιράν, συμβολίζοντας ένταση ή ρήξη στις σχέσεις.

ΗΠΑ ενισχύουν τη Μέση Ανατολή με πεζοναύτες και πολεμικά πλοία

Ο αμερικανικός στρατός στέλνει 2.500 πεζοναύτες και τρία πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με New York Times και Wall Street Journal, ενώ το USS Tripoli κατευθύνεται ήδη στην περιοχή, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου.

Ο αμερικανικός στρατός ενισχύει την παρουσία του στη Μέση Ανατολή, με την ανάπτυξη μονάδων πεζοναυτών και επιπρόσθετων πολεμικών πλοίων, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται καθώς συμπληρώνονται δύο εβδομάδες από την έναρξη του πολέμου εναντίον του Ιράν.

Η εφημερίδα New York Times αναφέρει ότι περίπου 2.500 πεζοναύτες και τρία ακόμη πολεμικά πλοία κατευθύνονται προς την περιοχή, ενισχύοντας την αμερικανική στρατιωτική ισχύ.

Παράλληλα, η Wall Street Journal επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους, σύμφωνα με τους οποίους το αμφίβιο επιθετικό πλοίο USS Tripoli, που εδρεύει στην Ιαπωνία, έχει ήδη ξεκινήσει πορεία προς τη Μέση Ανατολή, μεταφέροντας τους πεζοναύτες που επιβαίνουν σε αυτό.

Όπως μετέδωσε το CNN, θα αναπτυχθεί μια αερο-χερσαία επιχειρησιακή ομάδα του σώματος των πεζοναυτών (MEU), η οποία συνήθως περιλαμβάνει περίπου 2.500 στρατιώτες. Η ανάπτυξη αυτής της δύναμης εκτιμάται ότι θα ενισχύσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ΗΠΑ στην περιοχή.

Η Wall Street Journal διευκρινίζει ότι το αίτημα για αποστολή ενισχύσεων προήλθε από την Κεντρική Διοίκηση Μέσης Ανατολής (Centcom) και εγκρίθηκε από τον επικεφαλής του Πενταγώνου, Πιτ Χέγκσεθ.

Πεζοναύτες βρίσκονται ήδη στην περιοχή, παρέχοντας υποστήριξη στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, ενισχύοντας περαιτέρω τη στρατηγική παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερες αμερικανικές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή προαναγγέλλει ο ΥΠΕΘΑ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ, δήλωσε ότι την Παρασκευή θα σημειωθούν οι περισσότερες αμερικανικές επιθέσεις κατά ιρανικών στόχων, ενώ ανέφερε πως ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν είναι τραυματισμένος και ίσως παραμορφωμένος.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Δεν έχουμε σχεδόν τίποτα να πλήξουμε» στο Ιράν

Ο Τραμπ δήλωσε πως δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα να πλήξουν στο Ιράν και ο πόλεμος θα τελειώσει σύντομα, υπογραμμίζοντας πως θα λήξει όποτε το θελήσει. Παράλληλα, Ισραήλ και ΗΠΑ συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους χωρίς χρονικό όριο.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αμερικανικά βλέμματα στραμμένα στο νησί Χαργκ;

Η Χαργκ, το νησί-κλειδί για τις ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου, δεν έχει δεχθεί ακόμη επίθεση από ΗΠΑ και Ισραήλ, αλλά θεωρείται πιθανός στόχος, με τον κίνδυνο κλιμάκωσης να αυξάνεται, σύμφωνα με αναλυτές και ξένα πρακτορεία.
Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Δεν δίνουμε στο Ιράν πληροφορίες για αμερικανικούς στόχους

Η Ρωσία διέψευσε ότι έδωσε στο Ιράν πληροφορίες για αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή, όπως δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ. Η διάψευση έγινε σε επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν, σύμφωνα με τη Washington Post.
Πιτ Χέγκσεθ δημόσια ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Χέγκσεθ: Η Τρίτη θα είναι η πιο σφοδρή μέρα επιθέσεων κατά του Ιράν

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ ανέφερε πως η Τρίτη θα είναι η πιο έντονη ημέρα επιθέσεων κατά του Ιράν από την αρχή του πολέμου, με τη μεγαλύτερη συμμετοχή μαχητικών, βομβαρδιστικών και επιθέσεων μέχρι στιγμής.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θέλουν τη διάλυση της χώρας, λέει ο Λαριτζανί

Ο Αλί Λαριτζανί δήλωσε ότι ΗΠΑ και Ισραήλ στοχεύουν στη διάλυση της Ισλαμικής Δημοκρατίας και προσπάθησαν να εφαρμόσουν στο Ιράν το ίδιο σχέδιο που είχαν στη Βενεζουέλα, αλλά πλέον έχουν εγκλωβιστεί.