ΓΔ: 2205.04 0.75% Τζίρος: 200.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Ζελένσκι: Η χαλάρωση κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο χρηματοδοτεί πόλεμο

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η χαλάρωση των κυρώσεων των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο προσφέρει δισεκατομμύρια στη Ρωσία για τον πόλεμο και δεν βοηθά στην επίτευξη ειρήνης, κατά τη συνέντευξή του με τον Μακρόν στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να χαλαρώσουν τις κυρώσεις στις πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου δεν συμβάλλει στον τερματισμό του πολέμου και στην επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία.

«Η μονομερής χαλάρωση των κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ θα προσφέρει στην Ρωσία περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια για τον πόλεμο. Αυτό βεβαίως δεν βοηθάει (να επιτευχθεί) ειρήνη» ανέφερε ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι για επίσημη επίσκεψη.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, όπου οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο και την ευρωπαϊκή στήριξη προς το Κίεβο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ρώσοι είχαν απώλειες εδαφών στην Ουκρανία για πρώτη φορά από το 2023

Τον Απρίλιο, οι Ρώσοι έχασαν 120 τετρ. χλμ. ελέγχου στην Ουκρανία, επίδοση που παρατηρείται πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι του 2023. Μάχες μαίνονται, ενώ η Μόσχα πρότεινε σύντομη εκεχειρία και το Κίεβο επιδιώκει μεγαλύτερη.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση ουκρανικών drones σε λιμάνι και πλοία στο Πριμόρσκ της Ρωσίας

Η Ουκρανία εξαπέλυσε μαζικές επιθέσεις με drones στη Ρωσία, πλήττοντας το λιμάνι Πριμόρσκ και πλοία στη Βαλτική. Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στη ρωσική ενεργειακή και στρατιωτική υποδομή.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία θα διευρύνει τα πλήγματα κατά της Ρωσίας

Ο Ζελένσκι τόνισε πως η Ουκρανία διευρύνει τις επιθέσεις της εντός Ρωσίας, με χτύπημα σε στόχο πάνω από 1.500 χλμ. μακριά, στοχεύοντας διυλιστήρια και αποθήκες, με στόχο να περιορίσει τη ρωσική πολεμική δυνατότητα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Παράνομη η αγορά ουκρανικών σιτηρών από το Ισραήλ

Ο Ζελένσκι καταγγέλλει πως η αγορά σιτηρών από κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη από το Ισραήλ, τα οποία η Ρωσία έχει "κλέψει", είναι παράνομη, προαναγγέλλοντας κυρώσεις σε όσους επωφελούνται από τέτοιες ενέργειες.