ΓΔ: 2610.74 -0.73% Τζίρος: 153.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:34:35
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ

ΗΠΑ: Δεν συνοδεύουμε ακόμα τάνκερ στο Χορμούζ, λέει ο Ράιτ

Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ, ανέφερε ότι ο αμερικανικός στρατός δεν είναι έτοιμος να συνοδεύει πετρελαιοφόρα στο Στενό του Χορμούζ, ενώ εκτίμησε πως οι τιμές πετρελαίου δύσκολα θα φτάσουν τα 200 δολάρια το βαρέλι.

Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Κρις Ράιτ δήλωσε ότι ο αμερικανικός στρατός «δεν είναι έτοιμος» αυτή τη στιγμή να συνοδεύει πετρελαιοφόρα στο Στενό του Χορμούζ, ένα από τα πιο στρατηγικά σημεία διέλευσης για το παγκόσμιο εμπόριο πετρελαίου.

«Αυτό θα γίνει αρκετά γρήγορα, αλλά δεν μπορεί να γίνει τώρα. Απλώς δεν είμαστε έτοιμοι», ανέφερε ο Κρις Ράιτ σε δηλώσεις του στο CNBC. Εξήγησε ότι τα αμερικανικά στρατιωτικά μέσα είναι «σήμερα εστιασμένα στην καταστροφή των επιθετικών δυνατοτήτων του Ιράν», προσθέτοντας ωστόσο πως είναι «αρκετά πιθανό» οι επιχειρήσεις συνοδείας να ξεκινήσουν έως το τέλος του μήνα.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Ράιτ εκτίμησε ότι είναι απίθανο οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου να φτάσουν τα 200 δολάρια το βαρέλι, παρά το γεγονός ότι δεξαμενόπλοια αργού παραμένουν ακινητοποιημένα στο Στενό του Χορμούζ λόγω του πολέμου των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν.

«Θα το χαρακτήριζα απίθανο, αλλά είμαστε επικεντρωμένοι στη στρατιωτική επιχείρηση και στην επίλυση ενός προβλήματος», δήλωσε ο Ράιτ, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανόδου των τιμών του πετρελαίου στα 200 δολάρια το βαρέλι. Όπως υπενθύμισε, Ιρανός αξιωματούχος είχε αναφέρει ότι οι τιμές θα μπορούσαν να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο αν συνεχιστεί η κλιμάκωση του πολέμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ και Ιράν πολεμική ένταση
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Φρουροί δηλώνουν πως ο αποκλεισμός παραμένει μέχρι οι ΗΠΑ να υποχωρήσουν

Το Ιράν θα κρατήσει κλειστά τα Στενά του Ορμούζ μέχρι οι ΗΠΑ να δεχτούν όλους τους όρους του, σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, οι οποίοι χαρακτήρισαν τη θαλάσσια οδό ως «θέατρο πολέμου» πλέον για τη χώρα.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πωλήσεις πετρελαίου ύψους 18 δισ. δολαρίων από την αρχή του πολέμου

Το υπουργείο Πετρελαίου του Ιράν ανακοίνωσε ότι από τον Φεβρουάριο ως τον Ιούλιο, κατά τη διάρκεια του πολέμου με τις ΗΠΑ, οι πωλήσεις πετρελαίου έφτασαν τα 18 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας το 60% των προβλεπόμενων εσόδων του έτους.
Πετρέλαιο και χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η βενζίνη ξεπέρασε τα 4 δολάρια λόγω νέων εντάσεων στη Μ. Ανατολή

Οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ ξεπέρασαν ξανά τα 4 δολάρια το γαλόνι λόγω των εντάσεων με το Ιράν και της διατάραξης στο Στενό του Ορμούζ. Η μέση τιμή αυξήθηκε πάνω από 30% από τα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της AAA.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ένταση ΗΠΑ-Ιράν: Νεκροί Ιρανοί στρατιώτες, απειλές Τραμπ, άνοδος πετρελαίου

Ο Τραμπ ανακοίνωσε το τέλος του συμφώνου ειρήνης με το Ιράν και προειδοποίησε για νέα αμερικανικά πλήγματα μετά τις ιρανικές επιθέσεις σε βάσεις στον Κόλπο, ενώ αυξάνονται οι εντάσεις και η τιμή του πετρελαίου.