ΓΔ: 2142.83 3.77% Τζίρος: 286.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:34:42
Ρωσική οικονομία πετρέλαιο δολάριο
Το πετρέλαιο, το δολάριο ΗΠΑ και η ρωσική σημαία συμβολίζουν τη ρωσική οικονομία και τις διεθνείς συναλλαγές.

Συζήτηση Ρωσίας-ΗΠΑ για την κρίση στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ συζήτησε με Αμερικανούς αξιωματούχους για τη διεθνή κρίση στο πετρέλαιο και τόνισε ότι πολλές χώρες αναγνωρίζουν πλέον τον κρίσιμο ρόλο της Ρωσίας στην ενέργεια και τα προβλήματα που προκαλούν οι κυρώσεις εναντίον της.

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, ειδικός απεσταλμένος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι συζήτησε για την «τρέχουσα κρίση στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου» με αμερικανούς ομολόγους του στη Φλόριντα.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο κ. Ντμίτριεφ επισήμανε πως «σήμερα πολλές χώρες, πρωτίστως οι ΗΠΑ, αρχίζουν να καταλαβαίνουν πληρέστερα τον συστημικό ρόλο κλειδί τον οποίο διαδραματίζει το πετρέλαιο και το αέριο της Ρωσίας για τη διασφάλιση της παγκόσμιας οικονομίας και την αναποτελεσματικότητα και την καταστροφική φύση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεργκέι Λαβρόφ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Τα σχέδια αλλαγής καθεστώτος σε Ιράν-Βενεζουέλα λόγω πετρελαίου

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως οι ΗΠΑ επιδιώκουν αλλαγή καθεστώτος σε Ιράν και Βενεζουέλα για έλεγχο ενεργειακών αποθεμάτων, ενώ τόνισε ότι ΗΠΑ και Ισραήλ αποτρέπουν την εξομάλυνση σχέσεων του Ιράν με τους γείτονές του.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πράσινο φως σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο με πετρέλαιο για Κούβα

Ο Τραμπ δήλωσε πως δεν τον απασχολεί αν η Ρωσία στείλει πετρέλαιο στην Κούβα, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις και τα μέτρα κατά της κομμουνιστικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η παραλαβή πετρελαίου δεν θα αλλάξει τίποτα για τη χώρα.
αντλίες άντλησης πετρελαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Αυξημένη ζήτηση για ρωσικό πετρέλαιο από ασιατικές χώρες λόγω ελλείψεων

Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις ελλείψεις λόγω Ιράν, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες, Ινδονησία και Σρι Λάνκα αυξάνουν τις αγορές ρωσικού πετρελαίου, ενώ Ινδία και Κίνα παραμένουν οι βασικοί πελάτες.
Εμανουέλ Μακρόν ομιλεί
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Λάθος της Ρωσίας να περιμένει χαλάρωση μέτρων λόγω πολέμου στο Ιράν

Ο Μακρόν τόνισε μετά τη συνάντηση με Ζελένσκι ότι η G7 δεν πρόκειται να αναθεωρήσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, παρά την άρση κυρώσεων από τις ΗΠΑ. Επίσης, επιβεβαίωσε τη δέσμευση ΕΕ για το δάνειο 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία.