ΓΔ: 2533.94 0.51% Τζίρος: 101.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:04:39
Αντιτορπιλικό HMS Dragon
Το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Dragon εν κινήσει κατά τη διάρκεια αποστολής στη θάλασσα.

Βρετανία: Ο «Δράκος» ξεκίνησε το ταξίδι του

Το αντιτορπιλικό HMS Dragon απέπλευσε από το Πόρτσμουθ προς Κύπρο για ενίσχυση της αεράμυνας των βρετανικών βάσεων. Είναι από τα πιο προηγμένα πλοία αεράμυνας με σύστημα Sea Viper, ραντάρ SAMPSON και δυνατότητα μεταφοράς ελικοπτέρου.

Το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Dragon αναχώρησε από το Πόρτσμουθ της νότιας Αγγλίας με προορισμό την Κύπρο, προκειμένου να συμβάλει στην ενίσχυση της αεράμυνας των βρετανικών βάσεων στο νησί.

Πρόκειται για ένα από τα πιο προηγμένα πλοία αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη, με κύρια αποστολή την προστασία έναντι εναέριων απειλών όπως μαχητικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα συστήματα και βαλλιστικοί πύραυλοι.

Το HMS Dragon διαθέτει το αντιαεροπορικό σύστημα Sea Viper με πυραύλους Aster 15 και Aster 30, καθώς και το προηγμένο ραντάρ SAMPSON, που επιτρέπει την ταυτόχρονη παρακολούθηση και εμπλοκή πολλών στόχων. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με πυροβόλο 114 χιλιοστών, συστήματα εγγύς άμυνας και δυνατότητα μεταφοράς ελικοπτέρου τύπου Wildcat για αποστολές επιτήρησης και ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Το πλοίο έχει επιχειρήσει επανειλημμένα στη Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο, συμμετέχοντας σε αποστολές του ΝΑΤΟ και σε επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας. Σε περιόδους αυξημένης έντασης, χρησιμοποιείται συχνά για τη συνοδεία αεροπλανοφόρων και την ενίσχυση της ναυτικής παρουσίας του Ηνωμένου Βασιλείου σε κρίσιμες θαλάσσιες περιοχές.

Σύμφωνα με πηγές του βρετανικού ναυτικού, το HMS Dragon αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο σε περίπου μία εβδομάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζον Χίλι
ΔΙΕΘΝΗ

Επίσκεψη Βρετανού Υπουργού Άμυνας στην Κύπρο μετά τις επιθέσεις drone

Ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας Τζον Χίλι επισκέπτεται την Κύπρο για συζητήσεις ενίσχυσης της αντιαεροπορικής άμυνας μετά το πλήγμα drone στη βάση Ακρωτηρίου, τονίζοντας τη σταθερή φιλία και κοινή ασφάλεια με την Κύπρο.
Σημαίες Ηνωμένου Βασιλείου Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο Μπέρναμ υπόσχεται τεχνολογική στήριξη στην Ουκρανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα προσφέρει τεχνολογία κατά των παρεμβολών στην Ουκρανία, προστατεύοντας τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της. Η ανακοίνωση έγινε παρουσία του Ζελένσκι στο Λονδίνο.
Metlen-Houtris
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Metlen: Δημιουργεί αμυντικό βιομηχανικό κόμβο στην Κύπρο μαζί με Houtris

Η METLEN και η HOUTRIS ιδρύουν κοινή εταιρεία στην Κύπρο για την ανάπτυξη αμυντικών συστημάτων και την παραγωγή στρατιωτικών οχημάτων, ενισχύοντας τη βιομηχανική συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου.
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτη συνομιλία νέου Βρετανού πρωθυπουργού με Μπάιντεν για ασφάλεια

Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ διαβεβαίωσε τηλεφωνικά τον πρόεδρο Τραμπ για τη δέσμευσή του στην άμυνα και ασφάλεια, ενώ τόνισε τη σημασία της ασφαλούς ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ.