Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις προειδοποίησαν ότι θα στοχοθετήσουν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιοχή, εάν το Ισραήλ συνεχίσει τις επιθέσεις του κατά ενεργειακών υποδομών της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Η απειλή αυτή εντείνει περαιτέρω την ένταση στη Μέση Ανατολή και δημιουργεί ανησυχίες για την πορεία των διεθνών τιμών του πετρελαίου.
Σε ανακοίνωση του κεντρικού γενικού επιτελείου Χάταμ αλ-Ανμπίγια, που συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης, αναφέρεται ότι «οι κυβερνήσεις των ισλαμικών χωρών οφείλουν να προειδοποιήσουν το ταχύτερο την εγκληματική Αμερική και το άγριο σιωνιστικό καθεστώς εναντίον τέτοιων δειλών και απάνθρωπων δράσεων».
Το επιτελείο προειδοποίησε ακόμη ότι «παρόμοια μέτρα θα ληφθούν στην περιοχή και, αν μπορείτε να αντέξετε ένα πετρέλαιο πάνω από 200 δολάρια το βαρέλι, συνεχίστε αυτό το παιγνίδι», αφήνοντας σαφείς αιχμές για πιθανή αποσταθεροποίηση της ενεργειακής αγοράς.
Αμερικανική επίθεση σε ιρανικό πολεμικό πλοίο
Παράλληλα, οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 104 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 32 τραυματίστηκαν από την αμερικανική επίθεση σε ιρανικό πολεμικό πλοίο την περασμένη εβδομάδα στα ανοικτά των ακτών της Σρι Λάνκα.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αμερικανικό υποβρύχιο βύθισε τη φρεγάτα Dena την Τετάρτη στον Ινδικό Ωκεανό, περίπου 19 ναυτικά μίλια ανοικτά του λιμανιού Γκάλε στη νότια Σρι Λάνκα, προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων ναυτών και ενισχύοντας δραματικά την καταδίωξη των ιρανικών πολεμικών πλοίων από την Ουάσινγκτον.