ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Καπνός στην Βηρυτό
Καπνός από έκρηξη σε αστική περιοχή της Βηρυτού, κοντά σε εμβληματική συνοικία.

Επιθέσεις στα νότια προάστια της Βηρυτού (AFPTV)

Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν το πρωί στα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, όπως δείχνουν εικόνες AFPTV. Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις σε υποδομές της οργάνωσης.

Νέοι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν το πρωί στα νότια προάστια της Βηρυτού, περιοχή που αποτελεί προπύργιο της φιλοϊρανικής, σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, σύμφωνα με οπτικό υλικό του AFPTV.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε επιθέσεις εναντίον «υποδομών της Χεζμπολάχ» στον συγκεκριμένο τομέα, εντείνοντας την ένταση στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ μετά την εκεχειρία στον Λίβανο

Το Ιράν ανοίγει ξανά πλήρως τα Στενά του Ορμούζ για όσο διαρκεί η κατάπαυση του πυρός, ενισχύοντας τις ελπίδες για σταθερότητα στη Μέση Ανατολή. Η απόφαση έριξε την τιμή πετρελαίου και έφερε άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές.
Κεντρικό πρόσωπο συνέδριου
ΔΙΕΘΝΗ

Κατς: Η επιχείρηση στον Λίβανο δεν έχει ολοκληρωθεί μετά την εκεχειρία

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας, Ισραέλ Κατς, δήλωσε πως η στρατιωτική επιχείρηση στον Λίβανο δεν έχει ολοκληρωθεί, παρά την προσωρινή εκεχειρία, και προειδοποίησε ότι οι εκτοπισμένοι ενδέχεται να χρειαστεί να φύγουν ξανά αν συνεχιστούν οι μάχες.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: Μην επιστρέφετε σε στοχοποιημένες από το Ισραήλ περιοχές

Η Χεζμπολάχ κάλεσε τους Λιβανέζους να μην επιστρέψουν στις επικίνδυνες περιοχές πριν τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός, επισημαίνοντας την ανάγκη υπομονής και προσοχής απέναντι στις παραβιάσεις του Ισραήλ.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Εκεχειρία 10 ημερών με Λίβανο, χωρίς απόσυρση στρατού

Ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε 10ήμερη εκεχειρία με τον Λίβανο από τα μεσάνυχτα, επισημαίνοντας ότι ο αφοπλισμός της Χεζμπολάχ είναι αναγκαίος για συμφωνία. Τόνισε πως τα ισραηλινά στρατεύματα θα παραμείνουν στη νότια περιοχή για λόγους ασφαλείας.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: «Σοβαρό λάθος» οι άμεσες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ

Ο βουλευτής της Χεζμπολάχ Χουσεΐν Χατζ Χασάν χαρακτήρισε τις απευθείας διαπραγματεύσεις Λιβάνου-Ισραήλ «σοβαρό λάθος» και κάλεσε τη Βηρυτό να σταματήσει «δωρεάν παραχωρήσεις» σε ΗΠΑ και Ισραήλ.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Προτεραιότητα η Χεζμπολάχ στις συνομιλίες με Λίβανο, ευθυγράμμιση με ΗΠΑ για το Ιράν

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε πως προτεραιότητα των διαπραγματεύσεων με τον Λίβανο είναι η διάλυση της Χεζμπολάχ και η διαρκής ειρήνη. Υπογράμμισε ότι συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και η ενίσχυση της ζώνης ασφαλείας.