ΓΔ: 2340.49 -0.52% Τζίρος: 240.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
USS Gunston Hall πλοίο
Το USS Gunston Hall του Ναυτικού των ΗΠΑ πλέει κοντά σε αμερικανική πόλη.

CENTCOM: Δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση οι επιθέσεις Ιράν σε αμάχους

Οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν στις ιρανικές επιθέσεις κατά αμάχων στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο ναύαρχος Μπραντ Κούπερ του CENTCOM. Η Τεχεράνη έχει χτυπήσει 12 χώρες, όπως το Μπαχρέιν, όπου εξαπέλυσε επτά drones σε κατοικημένες περιοχές.

Οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στις ιρανικές επιθέσεις εναντίον αμάχων σε όλη τη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο ναύαρχος Μπραντ Κούπερ, επικεφαλής του μεικτού διοικητηρίου που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM).

Ο Κούπερ υπογράμμισε ότι το Ιράν έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις σε δώδεκα διαφορετικές χώρες από τότε που οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ναύαρχο, μεταξύ των ενεργειών του Ιράν περιλαμβάνεται και η εκτόξευση επτά επιθετικών drones σε αστικές και κατοικημένες περιοχές στο Μπαχρέιν χθες το βράδυ.

«Αυτό είναι απαράδεκτο και δεν θα μείνει αναπάντητο», διεμήνυσε ο Κούπερ, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να απαντήσουν στις επιθέσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αναπόφευκτη η επανέναρξη πολέμου με ΗΠΑ σύμφωνα με ανώτατο στρατιωτικό

Υψηλόβαθμος Ιρανός στρατιωτικός εκτίμησε ότι η επανέναρξη του πολέμου με τις ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη, καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο και το Ιράν δεν πρόκειται να παραδοθεί στις απαιτήσεις της Ουάσινγκτον.
Πύραυλοι Ιράν στρατός
ΔΙΕΘΝΗ

Φρουροί της Επανάστασης: Επίθεση σε βάση που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν δήλωσαν ότι επιτέθηκαν σε αμερικανική στρατιωτική βάση, χωρίς να αποκαλύψουν την τοποθεσία. Ο στρατός του Κουβέιτ ανέφερε επίσης επίθεση με drones και πυραύλους στην περιοχή.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ έτοιμος να λάβει τελική απόφαση για συμφωνία με το Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να λάβει την τελική του απόφαση για συμφωνία με το Ιράν, μετά από σύσκεψη στον Λευκό Οίκο. Παράλληλα, παρέθεσε τις προϋποθέσεις που θεωρεί αναγκαίες για τη συμφωνία.
Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κυρώσεις στο Ομάν προειδοποιεί ο Υπουργός Οικονομικών

Ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ απείλησε με κυρώσεις το Ομάν αν συνεργαστεί με το Ιράν για έλεγχο των Στενών του Ορμούζ, τονίζοντας πως η Ουάσινγκτον δεν θα επιτρέψει σύστημα διοδίων και θα στοχοποιήσει όσους συμμετέχουν σε τέτοιο σχέδιο.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θέλουν να υποτάξουν τη χώρα, λέει ο ηγέτης

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Μοτζταμπά Χαμενεΐ, κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι προσπαθούν να διχάσουν και να αποδυναμώσουν το Ιράν μετά τις τελευταίες συγκρούσεις, καλώντας σε ενότητα του ιρανικού λαού.
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ κοντά σε συμφωνία με το Ιράν για τερματισμό της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Οι ΗΠΑ διαβεβαιώνουν πως πλησιάζουν σε ισχυρή συμφωνία με το Ιράν, παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ χαμήλωσε τις προσδοκίες για άμεση επίτευξή της. Συζητήσεις γίνονται για το στενό του Ορμούζ και το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.