ΓΔ: 2605.09 -0.38% Τζίρος: 103.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:46:39
Μασούντ Πεζεσκιαν ομιλία

Πεζεσκιάν: Διαμεσολάβηση για Μέση Ανατολή πρέπει να στοχεύει ΗΠΑ και Ισραήλ

Ο Μασούντ Πεζεσκιάν τόνισε ότι οι χώρες που μεσολαβούν για ειρήνη στη Μέση Ανατολή πρέπει να στραφούν σε ΗΠΑ και Ισραήλ, επισημαίνοντας την αφοσίωση της χώρας του στην ειρήνη αλλά και την υπεράσπιση της κυριαρχίας της.

Ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε ότι οι χώρες που έχουν ξεκινήσει «προσπάθειες διαμεσολάβησης» για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή θα πρέπει να απευθυνθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.

«Ορισμένες χώρες έχουν ξεκινήσει προσπάθειες μεσολάβησης. Ας είμαστε σαφείς: είμαστε προσηλωμένοι σε μία διαρκή ειρήνη στην περιοχή, αλλά δεν έχουμε κανέναν δισταγμό να υπερασπισθούμε την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία της χώρας μας», ανέφερε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε ανάρτησή του στο Χ.

Στην ίδια ανάρτηση πρόσθεσε ότι «η μεσολάβηση θα πρέπει να απευθυνθεί σε εκείνους που υποτίμησαν τον ιρανικό λαό και ξεκίνησαν τον πόλεμο», επισημαίνοντας πως η ευθύνη για την αποκλιμάκωση των εντάσεων ανήκει σε όσους προκάλεσαν τη σύγκρουση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ακυρώνει προγραμματισμένους βομβαρδισμούς στο Ιράν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και Ισραήλ ανέστειλαν νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν, μετά από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και γειτονικών χωρών, με όρο ταχεία συμφωνία. Προειδοποίησε για χτύπημα άνευ προηγουμένου αν χρειαστεί.
αεροσκάφος
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα αμερικανικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού στο Ισραήλ λόγω έντασης με Ιράν

Το Ισραήλ πρόκειται να παραλάβει επιπλέον αμερικανικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού, σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο, καθώς εντείνονται οι επιθέσεις ΗΠΑ και Ιράν μετά την κατάρρευση της συμφωνίας κατάπαυσης πυρός.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Να μην ακυρώσει το Ισραήλ τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Ο Ερντογάν τόνισε ότι χωρίς την υποστήριξη των χωρών της περιοχής, οι ειρηνευτικές προσπάθειες στη Μέση Ανατολή δεν θα πετύχουν, ενώ κατηγόρησε το Ισραήλ για προσπάθεια υπονόμευσης της συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Η συμφωνία με Λίβανο πλήττει Ιράν και Χεζμπολάχ

Ο Νετανιάχου χαιρέτισε τη συμφωνία με τον Λίβανο, που επιτεύχθηκε με μεσολάβηση ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς την ιστορική για το Ισραήλ και πλήγμα για το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική ενημέρωση.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι Φρουροί ζητούν πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από τον Λίβανο

Ο διοικητής της Δύναμης Κουντς κάλεσε το Ισραήλ να αποσυρθεί άμεσα από τον Λίβανο, δηλώνοντας πως διαφορετικά θα υποχωρήσει ηττημένο. Η Τεχεράνη ζητά αποχώρηση Ισραηλινών δυνάμεων, ενώ το Ισραήλ τονίζει πως θα μείνει μέχρι να αφοπλιστεί η Χεζμπολάχ.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολά: Σε εξέλιξη συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στον Λίβανο

Η Χεζμπολά ανακοίνωσε νέες συγκρούσεις μαχητών της με ισραηλινές δυνάμεις στον νότιο Λίβανο, λίγες ώρες μετά από βομβαρδισμούς που προκάλεσαν τρεις θανάτους, παρά τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή.