ΓΔ: 2574.52 -1.12% Τζίρος: 88.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:08:38
Boeing 777 Emirates
Το αεροσκάφος Boeing 777-300ER της Emirates απογειώνεται σε αεροδρόμιο με καθαρό ουρανό.

ΗΑΕ: 100 πτήσεις αναχώρησαν από Ντουμπάι, Αμπού Ντάμπι και Ντόχα

Περίπου 100 εμπορικές πτήσεις απογειώθηκαν από τα ΗΑΕ, στην έκτη ημέρα πολέμου στη Μέση Ανατολή, με τη μείωση στις ακυρώσεις να συνεχίζεται. Υψηλότερη ακυρώσεων την Κυριακή-Τρίτη (65%) έναντι μόλις 43,4% σήμερα.

Περίπου 100 εμπορικές πτήσεις απογειώθηκαν σήμερα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την έκτη ημέρα του πολέμου στη Μέση Ανατολή, καταγράφοντας μείωση στις ακυρώσεις πτήσεων στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με στοιχεία της εξειδικευμένης εταιρείας αερομεταφορών Cirium.

Η Cirium ανέφερε 87 απογειώσεις από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι (DXB) και 15 από εκείνο του Αμπού Ντάμπι, ενώ περίπου 60 αεροσκάφη αναχώρησαν από τη Μουσκάτ, στο Ομάν. Αντίθετα, δεν πραγματοποιήθηκαν πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της Ντόχα, της Μανάμα και του Κουβέιτ.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 43,4% των πτήσεων στη Μέση Ανατολή ακυρώθηκε σήμερα, ποσοστό σημαντικά μειωμένο σε σχέση με το 61% της Τετάρτης και πάνω από 65% που καταγράφηκε από την Κυριακή έως την Τρίτη.

Μεταξύ των αεροσκαφών που απογειώθηκαν από το Ντουμπάι –το οποίο προπολεμικά ήταν το δεύτερο σε αριθμό επιβατών παγκοσμίως– περιλαμβάνονταν αρκετά Airbus A380 της Emirates. Ορισμένα αεροσκάφη έφτασαν από μακρινούς προορισμούς, όπως το Λος Άντζελες. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «μέχρι νεωτέρας» εκτελεί περιορισμένες πτήσεις, μετά το μερικό άνοιγμα του εναέριου χώρου των ΗΑΕ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightRadar24, τα αεροσκάφη που απογειώνονταν σήμερα από τα Εμιράτα κατευθύνονταν νότια, αποφεύγοντας τον Κόλπο και το Ιράν.

Η Τεχεράνη, μετά τα ισραηλινοαμερικανικά πλήγματα που δέχτηκε, στοχοποίησε χώρες του Κόλπου που φιλοξενούν αμερικανικές δυνάμεις και έπληξε πολιτικές υποδομές, μεταξύ των οποίων και αεροδρόμια. Οι περισσότερες από αυτές τις χώρες, καθώς και το Ιράκ, έκλεισαν εν μέρει ή πλήρως τον εναέριο χώρο τους, προκαλώντας μαζικές ακυρώσεις και αναστάτωση στις διεθνείς αερομεταφορές.

Τις τελευταίες δεκαετίες, το Ντουμπάι και η Ντόχα έχουν εξελιχθεί σε βασικούς κόμβους για επιβάτες που ταξιδεύουν μεταξύ Αμερικής, Ευρώπης, Ασίας και Ωκεανίας.

Η Qatar Airways, η οποία είχε διακόψει προσωρινά τα δρομολόγιά της από την Ντόχα, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει «περιορισμένα δρομολόγια επαναπατρισμού» για επιβάτες που παραμένουν αποκλεισμένοι στην περιοχή, με πτήσεις από τη Μουσκάτ προς το Λονδίνο, το Βερολίνο και τη Ρώμη, καθώς και από το Ριάντ προς τη Φραγκφούρτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Απόπειρα επίθεσης σε πτήση flydubai για Τελ Αβίβ

Το ισραηλινό ΥΠΕΞ ενημέρωσε ότι το επεισόδιο σε πτήση flydubai από Ντουμπάι προς Τελ Αβίβ είχε στόχο να υπονομεύσει τις σχέσεις Ισραήλ-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και χαρακτηρίστηκε απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης.
Καπνός Μεσανατολικό ξέσπασμα
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις σημειώθηκαν σε Ντουμπάι και Μανάμα σε ΗΑΕ-Μπαχρέιν

Εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί στο Ντουμπάι και τη Μανάμα, με σειρήνες συναγερμού να ηχούν στη Μανάμα. Το υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν κάλεσε τους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να κινηθούν σε ασφαλή σημεία.
Επιχειρηματική έκθεση εσωτερικού χώρου
ΔΙΕΘΝΗ

Κινεζικές εταιρείες αυξάνουν τις εξαγωγές τους στη Μέση Ανατολή

Περίπου 2.000 κινεζικές επιχειρήσεις παρουσίασαν προϊόντα στη μεγαλύτερη China (UAE) Export Brand Joint Expo από το 2010, στις 17-19 Δεκεμβρίου στο Ντουμπάι, καλύπτοντας 80.000 τ.μ. και επτά θεματικές ζώνες για τη Μέση Ανατολή.
Εμανουέλ Μακρόν επίσημη τελετή
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Περιοδεία σε 4 χώρες του Κόλπου για συνομιλίες για το Ορμούζ

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα επισκεφθεί Κουβέιτ, ΗΑΕ, Μπαχρέιν και Κατάρ από 19 έως 21 Οκτωβρίου, όπου θα συναντήσει τους ηγέτες τους για να συζητήσει την κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ και τις επιπτώσεις στις τιμές ενέργειας.
Αεροπλάνο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Flydubai: Ο συγκυβερνήτης φέρεται να επιτέθηκε με τσεκούρι στον πιλότο

Συγκυβερνήτης πτήσης flydubai από Ντουμπάι σε Τελ Αβίβ φέρεται να αποπειράθηκε τρομοκρατική επίθεση με τσεκούρι κατά του πιλότου. Οι αρχές διερευνούν το περιστατικό, χωρίς επίσημη επιβεβαίωση ταυτότητας ακόμη.