ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Ορίζοντας Ντόχα Κατάρ
φώτο: Η Ντόχα του Κατάρ.credit: Shutterstock.

Κατάρ: Αντίδραση σε ισχυρισμό Ιράν πως οι επιθέσεις στόχευαν τις ΗΠΑ

Ο ΥΠΕΞ Ιράν διαβεβαίωσε τον Καταριανό ομόλογό του ότι οι ιρανικές επιθέσεις στοχεύουν αμερικανικά συμφέροντα, όχι το Κατάρ. Ο ΥΠΕΞ Κατάρ απαίτησε άμεση διακοπή και τόνισε το δικαίωμα της χώρας του στην αυτοάμυνα.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί ενημέρωσε τον ομόλογό του από το Κατάρ, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι, ότι οι πρόσφατες ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις είχαν στόχο αμερικανικά συμφέροντα και όχι το Κατάρ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ στο X, ο αλ Θάνι «απέρριψε κατηγορηματικά» τον ισχυρισμό αυτό και κάλεσε την Τεχεράνη να προχωρήσει άμεσα στη διακοπή των επιθέσεων.

Ο Καταριανός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Ντόχα θα απαντήσει σε κάθε πράξη επιθετικότητας, επικαλούμενη το «δικαίωμά της στην αυτοάμυνα». Παράλληλα, επανέλαβε πως η χώρα του παραμένει προσηλωμένη στον διάλογο και τη διπλωματία που διεξάγεται με καλή πίστη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Δεν βιαζόμαστε» για συμφωνία με το Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε μέσω Truth Social ότι έχει «όλον τον χρόνο» για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει πίεση σε αντίθεση με το Ιράν και πως συμφωνία θα υπάρξει μόνο αν εξυπηρετεί τα αμερικανικά και παγκόσμια συμφέροντα.
Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

New York Times: Ο νέος ηγέτης του Ιράν «σοβαρά τραυματίας, αλλά δραστήριος»

Ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Μοτζταμπά Χαμενεΐ, τραυματίστηκε σε ισραηλινό βομβαρδισμό όπου σκοτώθηκε ο πατέρας του. Λειτουργεί παρασκηνιακά, έχοντας αναθέσει τις αποφάσεις στους Φρουρούς της Επανάστασης, σύμφωνα με τους New York Times.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ αναμένει στήριξη ΗΠΑ για πλήγμα κατά Ιράν, λέει ο Υπ. Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ δηλώνει πως η χώρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, περιμένοντας το «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για να πλήξει καθορισμένους στόχους και να εξαλείψει τη δυναστεία Χαμενεΐ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «ΗΠΑ έχουν τον πλήρη έλεγχο» των Στενών του Ορμούζ

Ο Τραμπ υποστήριξε πως οι ΗΠΑ έχουν «πλήρη έλεγχο» στα Στενά του Ορμούζ, που είναι «ερμητικά κλειστά» μέχρι να υπάρξει συμφωνία με το Ιράν, τονίζοντας ότι κανένα πλοίο δεν κινείται χωρίς έγκριση. Ακόμη, σχολίασε την ηγεσία του Ιράν.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η ιρανική ηγεσία δείχνει ενότητα παρά τις δηλώσεις Τραμπ περί διχασμού

Παρά τις δηλώσεις Τραμπ για διχασμό στην ιρανική ηγεσία, οι αναλυτές διαπιστώνουν ενιαίο μέτωπο, παρά τις απώλειες κορυφαίων αξιωματούχων και επιμέρους διαφωνίες που προκαλούν δυσκολίες στη λειτουργία της κυβέρνησης.