ΓΔ: 2738.35 1.05% Τζίρος: 638.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση

Η Air France διακόπτει τις πτήσεις προς Αβάνα από 29 Μαρτίου λόγω έλλειψης καυσίμων

Η Air France διακόπτει από 29 Μαρτίου τις πτήσεις της προς Αβάνα λόγω έλλειψης καυσίμων στην Κούβα. Ενδέχεται να επαναλειτουργήσουν από 15 Ιουνίου, αν βελτιωθεί η κατάσταση. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται τρεις πτήσεις την εβδομάδα.

Η Air France ανακοίνωσε ότι από τις 29 Μαρτίου διακόπτει τις πτήσεις της προς την Αβάνα, εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων που παρατηρείται στην Κούβα. Η απόφαση επηρεάζει τις τρεις εβδομαδιαίες συνδέσεις που πραγματοποιεί η εταιρεία από το Παρίσι.

Η αεροπορική εταιρεία διευκρίνισε ότι, εφόσον υπάρξει βελτίωση της κατάστασης, οι πτήσεις ενδέχεται να επαναληφθούν από τις 15 Ιουνίου και μετά. Η Air France παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και δηλώνει έτοιμη να επαναφέρει τη γραμμή μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιβατικό αεροσκάφος διάδρομος
ΔΙΕΘΝΗ

Αεροπλάνο μπλόκαρε το αεροδρόμιο Βασιλείας-Μιλούζ, ακυρώσεις πτήσεων

Ακινητοποίηση Boeing 737 στον διάδρομο του αεροδρομίου Βασιλείας-Μιλούζ προκάλεσε ακυρώσεις και εκτροπές πτήσεων. Τουλάχιστον δέκα αναχωρήσεις και δέκα αφίξεις ματαιώθηκαν, με καθυστερήσεις να αναμένονται.
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Κίνητρα σε αεροπορικές για διατήρηση των πτήσεων ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει οικονομικά κίνητρα για τις αεροπορικές, ώστε να μην μειώσουν καλοκαιρινές πτήσεις λόγω της ακριβής κηροζίνης, προσφέροντας διευκολύνσεις σε φόρους, εισφορές και χαμηλότοκα δάνεια.
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ αεροπορικής κίνησης στην Ευρώπη το καλοκαίρι, κυρίως Βαλκάνια

Η Ευρώπη κατέγραψε φέτος ρεκόρ πτήσεων το καλοκαίρι, με μέσο όρο 35.959 πτήσεις ημερησίως και αύξηση 2,4% σε σχέση με το 2023, ενώ τα Βαλκάνια παρουσίασαν τη μεγαλύτερη άνοδο, σύμφωνα με τον Eurocontrol.
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 5,6% στην επιβατική κίνηση αεροδρομίων το α' τετράμηνο 2026

Αύξηση 5,6% σημείωσε η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το πρώτο τετράμηνο του 2026, φτάνοντας τα 14.590.036 άτομα. Αντίστοιχα, οι πτήσεις αυξήθηκαν κατά 5,4%, με συνολικά 123.146 αφίξεις και αναχωρήσεις.
Αεροσκάφος Ryanair απογειώνεται
ΔΙΕΘΝΗ

Β. Μακεδονία: Κατηγορίες εναντίον της Ryanair για εκβιαστικές πρακτικές

Ο Αλεξάνταρ Νικολόσκι κατηγόρησε τη Ryanair για «εκβιαστική συμπεριφορά», λέγοντας ότι ζήτησε υψηλότερη επιδότηση (25 ευρώ/επιβάτη) για να ξεκινήσει πτήσεις στη Βόρεια Μακεδονία, κάτι που θεωρεί αθέμιτο έναντι άλλων εταιρειών.