ΓΔ: 2512.07 -0.05% Τζίρος: 208.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ιρανικοί πύραυλοι στρατός

ΗΠΑ: Πιθανή επέκταση επιθέσεων στο Ιράν λόγω λιγότερων πυραύλων

Ο στρατηγός Νταν Κέιν ανέφερε ότι το Ιράν εκτοξεύει πλέον λιγότερους πυραύλους λόγω της εξέλιξης του πολέμου, ενώ οι ΗΠΑ σκοπεύουν να επεκτείνουν τις επιθέσεις τους στην ενδοχώρα του Ιράν.

Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Νταν Κέιν, δήλωσε ότι το Ιράν εκτοξεύει πλέον λιγότερους πυραύλους καθώς ο πόλεμος εξελίσσεται. Ο στρατηγός σημείωσε πως οι αμερικανικές επιθέσεις θα επεκταθούν τώρα στην ενδοχώρα του Ιράν, σηματοδοτώντας νέα φάση στις επιχειρήσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση ΗΠΑ Ιράν πολεμικά αεροσκάφη
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ ολοκλήρωσαν νέο κύμα επιθέσεων κατά δεκάδων στόχων στο Ιράν

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέο κύμα βομβαρδισμών σε στόχους στο Ιράν για δεύτερη νύχτα, πλήττοντας αντιαεροπορικά, ραντάρ, πυραυλικά συστήματα και drones, δηλώνοντας πως εγγυώνται την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στο στενό του Ορμούζ.
Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ πλήττουν ιρανικά πυραυλικά συστήματα κοντά στα στενά του Ορμούζ

Οι ΗΠΑ έπληξαν ιρανικά πυραυλικά και αντιαεροπορικά συστήματα και στοχοθέτησαν σκάφη των Φρουρών της Επανάστασης στα στενά του Ορμούζ, ενώ πύραυλοι έπεσαν στο νησί Κεσμ χωρίς να αναφερθούν θύματα.
Πιτ Χέγκσεθ ομιλία ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Ιράν πληρώνει το τίμημα για τις κακές του επιλογές, λέει ο Πιτ Χέγκσεθ

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας δήλωσε πως το Ιράν έκανε «κακή επιλογή» επιτιθέμενο σε εμπορικό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ, ενώ οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν αντίποινα με νέες επιθέσεις μετά από εκρήξεις σε περιοχές του νότιου Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Νέες συνομιλίες με το Ιράν γίνονται, αλλά η εκεχειρία έληξε

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και Ιράν συνεχίζουν συνομιλίες, παρά την κλιμάκωση συγκρούσεων και τη λήξη της εκεχειρίας. Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ιράν να σταματήσει τις επιθέσεις σε πλοία, με τις εντάσεις να ανεβάζουν τις τιμές του πετρελαίου.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Το στενό του Ορμούζ θα ανοίξει μόνο με τις δικές μας διευθετήσεις

Ο πρόεδρος της ιρανικής Βουλής, Μοχάμεντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ, δήλωσε ότι το στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο με ιρανικές ρυθμίσεις και προειδοποίησε τις ΗΠΑ πως κάθε επίθεση θα απαντηθεί, κορυφώνοντας την ένταση μεσούσης της διένεξης στη Μέση Ανατολή.