ΓΔ: 2701.69 -0.18% Τζίρος: 432.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λατινική Αμερική υδρόγειος

Κοινές επιχειρήσεις ΗΠΑ-Ισημερινού κατά της διακίνησης ναρκωτικών

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν κοινές επιχειρήσεις με τον Ισημερινό κατά ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως ανακοίνωσε η SOUTHCOM. Ο πρόεδρος Νομπόα μίλησε για νέα φάση στον πόλεμο κατά των συμμοριών και του ναρκωεμπορίου.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ξεκίνησαν επιχειρήσεις εναντίον «ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων», σε συνεργασία με τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισημερινού, εντός της επικράτειας της χώρας της Λατινικής Αμερικής. Την ανακοίνωση έκανε το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή, το SOUTHCOM («νότια διοίκηση»).

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «αποφασιστική δράση», χωρίς να παρέχονται περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση ή την έκταση των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ντανιέλ Νομπόα, σύμμαχος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, είχε προαναγγείλει τη Δευτέρα τις «κοινές επιχειρήσεις», χαρακτηρίζοντάς τες ως «νέα φάση» του πολέμου κατά των εγκληματικών συμμοριών που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Ο Νομπόα τόνισε ότι οι συμμορίες αυτές επιδίδονται σε «ναρκωτρομοκρατία», περιγράφοντας την επιχείρηση ως κρίσιμη για την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας στον Ισημερινό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κουβέιτ δηλώνει ότι δέχεται επίθεση από το Ιράν

Οι ένοπλες δυνάμεις του Κουβέιτ ανακοίνωσαν ότι δέχονται επίθεση με πυραύλους και drones από το Ιράν, μετά από τις πρόσφατες συγκρούσεις με τις ΗΠΑ, ενώ αντιαεροπορικά συστήματα επιχειρούν να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σύντομα θα ανακηρύξω τα Στενά του Ορμούζ αμερικανικά εδάφη

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χιουμοριστικά ότι θα ανακηρύξει τα Στενά του Ορμούζ ως έδαφος των ΗΠΑ, τονίζοντας πως οι αμερικανικές δυνάμεις ελέγχουν πλήρως τη στρατηγική θαλάσσια διαδρομή και κανένα πλοίο δεν περνά χωρίς άδεια.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν ξανά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Ιράν

Οι ΗΠΑ επανέλαβαν βομβαρδισμούς στο Ιράν ως αντίποινα για επιθέσεις σε βάσεις τους στη Μέση Ανατολή, με εκρήξεις να αναφέρονται σε δύο νότιες επαρχίες. Το CENTCOM έκανε λόγο για αντίδραση σε ιρανικές απόπειρες επίθεσης.
Μανάμα Μπαχρέιν skyline
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Προειδοποίηση για ενδεχόμενη ιρανική επίθεση στο κέντρο του Μπαχρέιν

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν προειδοποιεί για πιθανή στοχοποίηση τοποθεσιών στη Μανάμα από τις ένοπλες δυνάμεις του Ιράν, καλώντας τους Αμερικανούς να είναι σε επαγρύπνηση. Ενεργοποιήθηκαν μέσα στη νύχτα σειρήνες συναγερμού.