ΓΔ: 2617.02 -0.49% Τζίρος: 235.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Καπνός πάνω από Βηρυτό

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την Τεχεράνη, απαγορεύτηκαν οι εξαγωγές τροφίμων

Νέες ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην Τεχεράνη το απόγευμα, τέταρτη μέρα της σύγκρουσης Ιράν-Ισραήλ-ΗΠΑ, με εκρήξεις να ακούγονται σε πολλές περιοχές. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγμα σε ανώτατο Ιρανό στρατιωτικό.

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν εκ νέου στην Τεχεράνη το απόγευμα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, κατά την τέταρτη ημέρα του πολέμου ανάμεσα στο Ιράν, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι εκρήξεις ακούστηκαν σε διάφορες περιοχές του κέντρου της ιρανικής πρωτεύουσας, λίγες ώρες μετά από παρόμοια περιστατικά που είχαν συγκλονίσει την πόλη το πρωί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, πραγματοποιήθηκε πλήγμα εναντίον υψηλόβαθμου ιρανού στρατιωτικού διοικητή στην Τεχεράνη, χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Την ίδια στιγμή, η ιρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απαγόρευση εξαγωγών τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, λόγω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, επικαλούμενο κυβερνητική ανακοίνωση, «η εξαγωγή όλων των προϊόντων διατροφής και των αγροτικών προϊόντων απαγορεύεται μέχρι νεωτέρας». Η κυβέρνηση ανέφερε ότι «δίδει προτεραιότητα στον εφοδιασμό του πληθυσμού με βασικά αγαθά».

Η Τεχεράνη έχει ήδη ενεργοποιήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης από το Σάββατο, οπότε ξεκίνησαν τα αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στο ιρανικό έδαφος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απειλεί με επίθεση, οι ΗΠΑ απορρίπτουν νέα κατάπαυση πυρός

Η Τεχεράνη εξετάζει πλήρη επίθεση λόγω αδιεξόδου στις διπλωματικές συνομιλίες για τη λήξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της είναι έτοιμες να κλιμακώσουν τη δράση τους στον Περσικό Κόλπο.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απειλεί κλιμάκωση αν οι ΗΠΑ δεν τηρήσουν τη συμφωνία Ιουνίου

Ιρανός αξιωματούχος προειδοποιεί για στρατιωτική επίθεση στο Στενό του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ δεν εφαρμόσουν άμεσα τη συμφωνία, τονίζοντας την αποτυχία της διπλωματίας και τις αυξημένες εντάσεις με τον αμερικανικό ναυτικό αποκλεισμό.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεντάγωνο σχεδιάζει αποστολή αεροπλανοφόρου λόγω Ιράν

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ τόνισε πως το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ μπορεί να συνεχίσει απεριόριστα τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών, εναλλάσσοντας πλοία. Το USS George Washington θα αντικαταστήσει το Abraham Lincoln.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ ελέγχουν πλήρως τα Στενά του Ορμούζ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ διατηρούν απόλυτο έλεγχο στα Στενά του Ορμούζ και ότι ο αμερικανικός ναυτικός αποκλεισμός είναι «ένα τείχος από ατσάλι», τονίζοντας πως το Ιράν δεν μπορεί να αντιδράσει σε αυτό.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ζητά αποζημιώσεις από το Ιράν

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα ζητήσουν αποζημιώσεις από το Ιράν για όσους έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί σοβαρά σε επιθέσεις, τονίζοντας πως και οι οικογένειες διαδηλωτών που σκοτώθηκαν τα τελευταία 50 χρόνια δικαιούνται αποζημιώσεις.