ΓΔ: 2500.6 -0.46% Τζίρος: 129.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:51:34
σημαία του ΝΑΤΟ

Ερντογάν σε Ρούτε: Η διπλωματία είναι κλειδί για την ειρήνη στην περιοχή

Ο Ερντογάν τόνισε στον ΓΓ του ΝΑΤΟ Ρούτε ότι πρέπει να δοθεί χώρος στη διπλωματία για βιώσιμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή και ανέφερε πως η Άγκυρα παρακολουθεί στενά τη σύγκρουση Ιράν, Ισραήλ και ΗΠΑ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, κατά την οποία τόνισε ότι πρέπει να δοθεί χώρος στη διπλωματία για την επίτευξη διαρκούς και βιώσιμης ειρήνης στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ο Ερντογάν ενημέρωσε τον Ρούτε ότι η Άγκυρα παρακολουθεί στενά τη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Ιράν, Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών, υπογραμμίζοντας τη σημασία αποκλιμάκωσης των εντάσεων στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Η Σύνοδος ΝΑΤΟ στην Άγκυρα ανέδειξε τον ρόλο της Τουρκίας

Ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία φιλοξένησε επιτυχημένα τη 36η σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, τονίζοντας τα υψηλά μέτρα ασφαλείας και ευχαριστώντας τους κατοίκους της Άγκυρας για την κατανόηση και τη συνεργασία τους.
Γιώργος Γεραπετρίτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί, καταστροφή το να μη μιλάμε με την Τουρκία

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης διεμήνυσε ότι το casus belli δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή ασφάλεια και τόνισε πως η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις, με ισχυρή θέση, ενίσχυση εξοπλισμών και ενεργό ρόλο σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Ο Μαρκ Ρούτε απορρίπτει τις επικρίσεις για τη στάση απέναντι στον Τραμπ

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε τόνισε πως οι διαφωνίες εντός ΝΑΤΟ δείχνουν τη δύναμη της συμμαχίας και στέλνουν μήνυμα προς τη Ρωσία, ενώ δήλωσε πως διατηρεί ανεξάρτητη στάση απέναντι στον πρόεδρο Τραμπ.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Αισιοδοξία για τα F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο Ερντογάν δήλωσε πως ο Τραμπ βλέπει θετικά την πιθανή πώληση F-35 στην Τουρκία και πως είχαν παραγωγική συνάντηση. Εκτίμησε επίσης ότι ο Μητσοτάκης έκανε λάθος που διαφώνησε με την απόκτηση F-35 από την Τουρκία.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλίδα πρωθυπουργός: Εμείς καθορίζουμε χρόνους και προτεραιότητες άμυνας

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ είναι ενωμένο και αποφασισμένο να ενισχυθεί, ενώ η Ιταλία θα τηρήσει τις αμυντικές δαπάνες με βιώσιμο τρόπο, στηρίζοντας την εγχώρια βιομηχανία. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η Ιταλία δεν συμμετείχε σε επιθέσεις κατά του Ιράν.