ΓΔ: 2501.13 1.02% Τζίρος: 217.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σύγκρουση ΗΠΑ Ιράν πολεμικά αεροσκάφη

Βομβαρδισμοί σε βάση Κατάεμπ Χεζμπολά στο Ιράκ, αναφέρει φιλοϊρανική ομάδα

Η ιρακινή ένοπλη οργάνωση Κατάεμπ Χεζμπολά, που στηρίζεται από το Ιράν, ανακοίνωσε πως η κύρια βάση της στη Τζουρφ αλ Νασρ δέχτηκε τρεις αεροπορικές επιδρομές, μετά από νέες επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Η Κατάεμπ Χεζμπολά, ένοπλη ιρακινή παράταξη που πρόσκειται στο Ιράν, ανακοίνωσε ότι στρατιωτική βάση όπου διατηρεί παρουσία δέχθηκε νέα πλήγματα, καθώς συνεχίζονται οι μαζικοί βομβαρδισμοί των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πηγή της οργάνωσης που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, «έγιναν τρία πλήγματα στη Τζουρφ αλ Νασρ», περιοχή που αποτελεί το κύριο προπύργιο της Κατάεμπ Χεζμπολά.

Η οργάνωση έχει γίνει επανειλημμένα στόχος από το Σάββατο, όταν ξεκίνησαν οι επιθέσεις, εντείνοντας την ένταση στην περιοχή και προκαλώντας ανησυχία για περαιτέρω κλιμάκωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πύραυλοι σε εκτόξευση
ΔΙΕΘΝΗ

Κουβέιτ: Νεκρός και δεκάδες τραυματίες από τα ιρανικά πλήγματα

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 32 τραυματίστηκαν στο Κουβέιτ μετά από ιρανικά πλήγματα σε χώρες του Κόλπου ως αντίποινα σε επίθεση Ισραήλ-ΗΠΑ. Όλοι οι τραυματίες είναι ξένοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ισραήλ πλήττουν το Ιράν με βομβαρδισμούς μέσω του Ιράκ

Στρατιωτικά αεροσκάφη και πύραυλοι πέρασαν πάνω από το Ιράκ κατά τις συντονισμένες επιθέσεις Ισραήλ και ΗΠΑ κατά του Ιράν, ανέφεραν στρατιωτική πηγή και αυτόπτες μάρτυρες. Θεάσεις σημειώθηκαν στη Βαγδάτη, στο Κιρκούκ και στη Ραμάντι.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός θα παραμείνει στον Λίβανο όσο χρειαστεί

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε πως ο ισραηλινός στρατός θα παραμείνει στον νότιο Λίβανο «για όσο χρειαστεί» για την ασφάλεια του Ισραήλ, ενώ επανέλαβε πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα όσο είναι πρωθυπουργός.
Φρεγάτα πολεμικού ναυτικού
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο στρατός εγγυάται την εφαρμογή της συμφωνίας με το Ιράν, λέει η Centcom

Ο αμερικανικός στρατός δηλώνει πως παραμένει σε εγρήγορση για την τήρηση της εκεχειρίας με το Ιράν, μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ από την Τεχεράνη. Παράλληλα, 55 πλοία διέπλευσαν με ασφάλεια σήμερα τα Στενά.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Φρουροί της Επανάστασης: Έκλεισε το Ορμούζ λόγω ισραηλινών πληγμάτων στο Λίβανο

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν προσωρινό κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ για όλα τα πλοία, λόγω ενεργειών του Ισραήλ στον Λίβανο και παραβίασης δεσμεύσεων των ΗΠΑ, επικαλούμενοι αυξημένους κινδύνους ασφάλειας.