ΓΔ: 2256.69 1.65% Τζίρος: 286.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:52:37
Αλί Χαμενεΐ Ιράν
Ο ανώτατος ηγέτης Αλί Χαμενεΐ του Ιράν σε πορτρέτο με έντονη έκφραση.

KAN: Στόχος πληγμάτων στο Ιράν ο ανώτατος ηγέτης και ο πρόεδρος

Στόχοι της επίθεσης ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν φέρεται να ήταν ο ανώτατος ηγέτης Χαμενεΐ και ο πρόεδρος Πεζεσκιάν, σύμφωνα με το KAN. Μεταξύ των προσώπων που αναφέρθηκαν ήταν και ο Αλί Σαμχανί, χωρίς να είναι σαφές αν επλήγησαν.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, και ο πρόεδρος της χώρας Μασούντ Πεζεσκιάν, φέρονται να ήταν μεταξύ των στόχων της επίθεσης που εξαπέλυσαν σήμερα οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εναντίον του Ιράν, σύμφωνα με την ισραηλινή δημόσια ραδιοτηλεόραση KAN.

Το KAN ανέφερε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ ότι «Ισραηλινή πηγή επιβεβαιώνει: μεταξύ των στόχων της επίθεσης είναι ο Ιρανός ανώτατος ηγέτης Χαμενεΐ και ο πρόεδρος Πεζεσκιάν».

Δημοσιογράφος του σταθμού μετέδωσε επίσης ότι μεταξύ των πιθανών στόχων περιλαμβάνεται και ο Αλί Σαμχανί, σύμβουλος του Χαμενεΐ και πρώην γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν. Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν είναι γνωστό αν επλήγησαν επιτυχώς οι στόχοι αυτοί.

Σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρευρέθηκε το AFP, ισραηλινή πηγή ασφαλείας δήλωσε: «Με την πρώτη ομοβροντία στοχεύσαμε υψηλόβαθμα πρόσωπα που εμπλέκονταν στα σχέδια καταστροφής του Ισραήλ». Όταν ρωτήθηκε αν ο Χαμενεΐ ήταν μεταξύ των στόχων, ο αξιωματούχος δεν επιβεβαίωσε συγκεκριμένα ονόματα.

Η ίδια πηγή εξήγησε ότι η απόφαση για την επίθεση ελήφθη λόγω της «ολοένα και πιο ταχείας ανάπτυξης της παραγωγής βαλλιστικών πυραύλων» από το Ιράν. Όπως σημείωσε, η Τεχεράνη «αναπτύσσει δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους κάθε μήνα και ο ρυθμός παραγωγής γίνεται ολοένα και πιο ταχύς».

Ο αξιωματούχος, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, πρόσθεσε ότι «πρόκειται για ένα καθεστώς που προχωρά προς την παραγωγή χιλιάδων πυραύλων τα επόμενα χρόνια – μια θεαματική επέκταση ενός ήδη επικίνδυνου οπλοστασίου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισραηλινό άρμα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Σε ύψιστη επιφυλακή ο στρατός λόγω απειλών ΗΠΑ-Ιράν

Ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή μετά από νέες απειλές ΗΠΑ-Ιράν, όπως δήλωσε ο αρχηγός Εγιάλ Ζαμίρ, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχιστούν οι ενέργειες εναντίον του Ιράν όσο χρειαστεί.
Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Επίθεση Φρουρών κατά οργανώσεων που δρούσαν υπέρ ΗΠΑ-Ισραήλ

Το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση σε ομάδες κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, που, σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, δρούσαν για ΗΠΑ και Ισραήλ και προσπάθησαν να μεταφέρουν αμερικανικά όπλα, χωρίς να διευκρινίζεται αν υπάρχουν θύματα.
Ορίζοντας Τεχεράνης Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αξιόπιστες εγγυήσεις ασφαλείας κλειδί για τη σταθερότητα στον Κόλπο

Ο Ιρανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ δήλωσε πως η ασφάλεια στον Κόλπο απαιτεί αξιόπιστες εγγυήσεις ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν θα επιτεθούν ξανά στη χώρα. Πολλές χώρες καταδίκασαν το Ιράν για τον έλεγχο στο στενό του Χορμούζ.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Η αμερικανική πρεσβεία καλεί τους Αμερικανούς να αποχωρήσουν από τον Λίβανο

Η αμερικανική πρεσβεία στη Βηρυτό καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα τον Λίβανο λόγω αυξημένης αβεβαιότητας, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις Ισραήλ-Λιβάνου υπό το βάρος εύθραυστης κατάπαυσης πυρός.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ζημιές σε σιιτικό χώρο λατρείας στο Ιράν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα

Η ιρανική κρατική τηλεόραση αναφέρει ότι πλήγματα ΗΠΑ και Ισραήλ προκάλεσαν ζημιές σε σιιτικό χώρο λατρείας στη Ζανζάν, με φθορές σε τρούλο και μιναρέδες του Μεγάλου Χοσεϊνίγε, κατά επίθεση το πρωί στην οδό Φερντόουζι.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απειλεί χτυπήματα σε αμερικανικά πανεπιστήμια στη Μ. Ανατολή

Οι Φρουροί της Επανάστασης απείλησαν αντίποινα σε αμερικανικά πανεπιστήμια στη Μέση Ανατολή, ζητώντας επίσημη καταδίκη των αεροπορικών πληγμάτων, ενώ κάλεσαν τους παρευρισκόμενους να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις.