ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ισραηλινοί στρατιώτες έρημος
Ισραηλινοί στρατιώτες συμμετέχουν σε άσκηση σε έρημο, με φόντο ένταση στη Μέση Ανατολή.

Ισραήλ: Προληπτικό χτύπημα κατά Ιράν, σειρήνες και αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα προληπτική επίθεση κατά του Ιράν για να εξουδετερώσει απειλές, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας. Κηρύχθηκε ειδική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και σύσταση για εργασία από το σπίτι.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε προληπτική στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράν, με στόχο –όπως αναφέρθηκε– την εξάλειψη απειλών κατά της εθνικής του ασφάλειας.

«Το κράτος του Ισραήλ εξαπέλυσε προληπτική επίθεση εναντίον του Ιράν για να εξαλείψει τις απειλές εναντίον του κράτους του Ισραήλ», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς, ανακοινώνοντας παράλληλα την κήρυξη «ειδικής και άμεσης κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα».

Ο ισραηλινός στρατός ενημέρωσε ότι επιβάλλεται «απαγόρευση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και των συγκεντρώσεων», καλώντας τους πολίτες να εργαστούν από το σπίτι για λόγους ασφαλείας.

Παράλληλα, οι σειρήνες προειδοποίησης για αεροπορικές επιδρομές ήχησαν σε πολλές περιοχές, «προκειμένου να προετοιμαστούν οι πολίτες για το ενδεχόμενο να εκτοξευθούν πύραυλοι εναντίον του Ισραήλ» ως αντίποινα, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε ότι, κατόπιν εντολής του υπουργείου Μεταφορών, ο ισραηλινός εναέριος χώρος παραμένει κλειστός για πολιτικές πτήσεις, ενώ οι πολίτες καλούνται να μην προσέρχονται στα αεροδρόμια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισραέλ Κατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Προειδοποίηση Κατς για σημαντική αύξηση των επιθέσεων κατά του Ιράν

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες Ισραήλ και ΗΠΑ θα εντείνουν σημαντικά τα πλήγματα κατά του Ιράν, τονίζοντας πως η εκστρατεία θα συνεχιστεί έως την επίτευξη των στόχων.
Σύστημα Iron Dome Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες για πυραυλική επίθεση από το Ιράν

Σειρήνες συναγερμού ήχησαν τα ξημερώματα στο νότιο Ισραήλ λόγω ιρανικής πυραυλικής επίθεσης, ενώ ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ.
Καπνός στην Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις στη Βηρυτό κατά τη διάρκεια ισραηλινών επιδρομών

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στα νότια προάστια της Βηρυτού μετά από νέες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ σε προπύργιο της Χεζμπολάχ, ενώ κάλεσαν τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή για την ασφάλειά τους.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Αβέβαιο ποιος κυβερνά το Ιράν – Δεν περνά ο εκβιασμός στο Χορμούζ

Ο Νετανιάχου δήλωσε πως οι ιρανικές απειλές να κλείσουν το Στενό του Χορμούζ θα αποτύχουν, ενώ εξέφρασε αβεβαιότητα για το ποιος κυβερνά το Ιράν σήμερα και έκανε λόγο για έντονες διαμάχες στους ηγετικούς κύκλους της Τεχεράνης.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Μέση Ανατολή: Οι ανθρώπινες απώλειες του πολέμου

Μετά τους βομβαρδισμούς ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου, ο πόλεμος εξαπλώθηκε στη Μέση Ανατολή. Οι απολογισμοί θυμάτων βασίζονται κυρίως σε επίσημες πηγές, με επιφυλάξεις ως προς την ανεξαρτησία τους.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινές δυνάμεις χτύπησαν πέντε βενζινάδικα της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός χτύπησε πέντε βενζινάδικα της εταιρείας Al-Amana, που ανήκει στη Χεζμπολάχ, στον νότιο Λίβανο, υποστηρίζοντας ότι στηρίζουν οικονομικά τη στρατιωτική δράση της οργάνωσης.