ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
Η σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου (Union Jack) κυματίζει σε καθαρό ουρανό.

Η Βρετανία πάγωσε την επικύρωση παραχώρησης του Τσάγκος στον Μαυρίκιο

Η Βρετανία, ύστερα από πιέσεις της κυβέρνησης Τραμπ, σταμάτησε τη διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας με τον Μαυρίκιο για το Αρχιπέλαγος Τσάγκος, όπου βρίσκεται η σημαντική αμερικανική βάση στο Ντιέγκο Γκαρσία, σύμφωνα με το BBC.

Η Βρετανία ανέστειλε, σύμφωνα με το BBC, τη διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας παραχώρησης στον Μαυρίκιο της κυριαρχίας του Αρχιπελάγους Τσάγκος. Η απόφαση ελήφθη υπό την πίεση της κυβέρνησης Τραμπ, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Το αρχιπέλαγος περιλαμβάνει το νησί Ντιέγκο Γκαρσία, το οποίο έχει κορυφαία στρατηγική σημασία καθώς φιλοξενεί αμερικανική στρατιωτική βάση. Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία απειλεί το Ιράν με κυρώσεις για το Στενό του Χορμούζ

Σαράντα χώρες, σε τηλεδιάσκεψη με τη Βρετανία, ζήτησαν το άμεσο, άνευ όρων άνοιγμα του Στενού του Χορμούζ και απείλησαν με νέες κυρώσεις στο Ιράν αν παραμείνει κλειστό, τόνισε η βρετανίδα ΥΠΕΞ Ιβέτ Κούπερ.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Σαράντα χώρες εξετάζουν λύσεις για άνοιγμα του Στενού του Χορμούζ

Περίπου 40 χώρες συντονίζονται για να επαναλειτουργήσει το Στενό του Χορμούζ, καθώς η Βρετανία κατηγορεί το Ιράν ότι κρατά «όμηρο την παγκόσμια οικονομία». Ηγετικό ρόλο στη συζήτηση έχει η Βρετανίδα ΥΠΕΞ Ιβέτ Κούπερ.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεδιάσκεψη 35 χωρών υπό τη Βρετανία για την ασφάλεια στο Στενό του Χορμούζ

Στις 2 μμ ξεκινά τηλεδιάσκεψη που διοργανώνει η Βρετανία για ελεύθερη ναυσιπλοΐα στο Στενό του Χορμούζ, με συμμετοχή και της Ελλάδας. Στόχος η διπλωματική επίλυση του ζητήματος και η μείωση των επιπτώσεων στην οικονομία.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Συνομιλίες με 35 χώρες για την επαναλειτουργία του Στενού του Χορμούζ

Η Βρετανία φιλοξενεί σήμερα τηλεδιάσκεψη με 35 χώρες για τη δημιουργία συνασπισμού που θα εξετάσει τρόπους επαναλειτουργίας του Στενού του Χορμούζ, μετά και τις δηλώσεις Τραμπ πως άλλες χώρες πρέπει να εγγυηθούν την ασφάλειά του.