ΓΔ: 2144.71 1.25% Τζίρος: 285.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κτίριο Ράιχσταγκ Βερολίνου
Το ιστορικό κτίριο του Ράιχσταγκ, έδρα της Bundestag, με γερμανικές σημαίες στο Βερολίνο.

Γερμανία: Κάλεσμα σε Ιράν να σταματήσει τη στήριξη σε Χαμάς και Χεζμπολάχ

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ ζήτησε από το Ιράν να σταματήσει τη στήριξη σε Χαμάς, Χεζμπολάχ και Χούθι στις συνομιλίες με ΗΠΑ. Τόνισε τη «ειδική ευθύνη» της Γερμανίας για την ασφάλεια του Ισραήλ.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ δήλωσε ότι το Ιράν οφείλει να δεσμευθεί στις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να σταματήσει τη στήριξη προς τις ένοπλες ομάδες πληρεξουσίων, όπως τη Χαμάς στη Γάζα, τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο και τους Χούθι στην Υεμένη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Βέλγο υπουργό Εξωτερικών Μαξίμ Πρεβό, ο Βάντεφουλ τόνισε ότι η Γερμανία έχει «μια ειδική ευθύνη για την ασφάλεια του Κράτους του Ισραήλ», επισημαίνοντας τη σημασία της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Η εκστρατεία κατά Ιρανών αξιωματούχων θα συνεχιστεί

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως δεν θα σταματήσει τις επιθέσεις κατά Ιρανών αξιωματούχων, επιβεβαιώνοντας τη δολοφονία αρκετών υψηλόβαθμων στελεχών, με τον εκπρόσωπο να δηλώνει ότι οι εξολοθρεύσεις θα συνεχιστούν.
Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Νεκρός ο επικεφαλής πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης

Το Ιράν ανακοίνωσε τον θάνατο του Ματζίντ Χαντεμί, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης, σε τρομοκρατική επίθεση. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιστατικό.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποίηση σε Τραμπ για ανάφλεξη από τον Ιρανό πρόεδρο της Βουλής

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ενέργειές του θα πυροδοτήσουν κρίση στην περιοχή, ενώ τον κατηγόρησε ότι ακολουθεί τις εντολές του Νετανιάχου, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
διαδήλωση σε δημόσιο χώρο
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Τελ Αβίβ κατά του πολέμου από Ισραηλινούς

Πάνω από χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ κατά του πολέμου με Ιράν και Χεζμπολάχ, ζητώντας να σταματήσουν οι συγκρούσεις. Με συνθήματα ζήτησαν διάλογο και αποχώρηση του Νετανιάχου, πριν διαλυθούν από την αστυνομία.