ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Βλαντίμιρ Πούτιν ομιλία BRICS
Φώτο: Shutterstock

Πούτιν: Ενισχύεται η φύλαξη κρίσιμων υποδομών μετά τις επιθέσεις

Ο Πούτιν διέταξε τη FSB να ενισχύσει την προστασία ενεργειακών και μεταφορικών υποδομών λόγω ουκρανικών επιθέσεων με δυτική υποστήριξη, προειδοποιώντας πως οι εχθροί της Ρωσίας θα μετανοήσουν αν πιέσουν υπερβολικά τη Μόσχα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, πρόεδρος της Ρωσίας, έδωσε εντολή στην υπηρεσία ασφαλείας FSB να ενισχύσει την προστασία των ενεργειακών υποδομών και των υποδομών μεταφορών της χώρας. Η απόφαση αυτή ήρθε ως απάντηση στις ουκρανικές επιθέσεις, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, πραγματοποιούνται με τη συνδρομή υπηρεσιών πληροφοριών της Δύσης.

Σε ομιλία του με αφορμή την τέταρτη επέτειο από την έναρξη του πολέμου, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους προειδοποίησε πως οι εχθροί της Ρωσίας θα μετανιώσουν αν πιέσουν υπερβολικά τη Μόσχα.

«Δεν κατάφεραν να προκαλέσουν μια στρατηγική ήττα εναντίον της Ρωσίας στο μέτωπο, επομένως ο εχθρός βασίζεται στην ατομική και μαζική τρομοκρατία: αυτό περιλαμβάνει το σφυροκόπημα πόλεων, τις δολιοφθορές υποδομών και τις απόπειρες δολοφονίας κυβερνητικών και στρατιωτικών αξιωματούχων», ανέφερε ενώπιον στελεχών της FSB.

Συμπλήρωσε πως «υπάρχει μια απόλυτη ανάγκη να ηττηθεί η Ρωσία. Αναζητούν οποιονδήποτε τρόπο, ο,τιδήποτε. Θα πιέσουν τους εαυτούς τους σε ακραίο βαθμό και τότε θα το μετανιώσουν».

Ανησυχία για τις ενεργειακές υποδομές

Η Ουκρανία έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένες επιθέσεις σε ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, διυλιστήρια και λιμάνια κατά τη διάρκεια του πολέμου. Η Μόσχα την κατηγορεί επίσης για σειρά δολοφονιών υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Ο Πούτιν, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, ανέφερε ότι ρωσικοί ενεργειακοί αγωγοί στη Μαύρη Θάλασσα θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο επιθέσεων.

Όπως διευκρίνισε, εξέδωσε διάταγμα με σκοπό «να ενισχυθεί η αντιτρομοκρατική προστασία των ενεργειακών υποδομών και υποδομών μεταφορών και των σημείων δημοσίων συναθροίσεων, να παρασχεθεί η μέγιστη κάλυψη των κρίσιμης σημασίας εγκαταστάσεων και, εφόσον κριθεί αναγκαίο, να εφαρμοστούν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική αεροπορική επίθεση σε γέφυρα του Δνείπερου στην Ουκρανία

Ρωσική αεροπορική επίθεση έπληξε σήμερα τη Βόρεια Γέφυρα στον Δνείπερο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κιέβου. Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο. Στο παρελθόν είχε δεχθεί επιθέσεις και η Νότια Γέφυρα της πόλης.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία θέλει σαφείς δεσμεύσεις από εταίρους για επιθέσεις

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία θα σταματήσει τις επιθέσεις στη Ρωσία αν οι σύμμαχοί της διασφαλίσουν ότι η Μόσχα θα πάψει να πλήττει ουκρανικές υποδομές, αλλά τόνισε ότι δεν εμπιστεύεται τη ρωσική δέσμευση για συμφωνία.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις σε Ισμαήλ και Οδησσό, μία νεκρή στην Αστραχάν

Ρωσική επίθεση έπληξε τη νύχτα υποδομές στο λιμάνι Ισμαήλ στην Οδησσό, με τις πυρκαγιές να έχουν κατασβεστεί. Η Μόσχα δήλωσε ότι στόχευσε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, υπόστεγα εξοπλισμού και αποθήκες ναυτικών drones.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Οι επιθέσεις ουκρανικών drone επιχειρούν αποσταθεροποίηση της Ρωσίας

Ο Πούτιν κατηγορεί την Ουκρανία για επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές στη Ρωσία, επισημαίνοντας αύξηση επιθέσεων σε διυλιστήρια πετρελαίου. Τονίζει πως δεν βλέπει προοπτική για διαπραγματεύσεις με τον Ζελένσκι.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανοί εμπειρογνώμονες στη Λετονία για ενίσχυση της αεράμυνας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι Ουκρανοί εμπειρογνώμονες θα μεταβούν στη Λετονία για να ενισχύσουν την αεράμυνά της και ότι συζητείται συμφωνία συνεργασίας για μη επανδρωμένα αεροσκάφη με τη χώρα.