ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας

Κρεμλίνο: Ακόμα δεν έχουμε πετύχει τους στόχους μας στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο τόνισε πως οι στόχοι του πολέμου στην Ουκρανία δεν έχουν ακόμα επιτευχθεί και η στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί, με προτεραιότητα την ασφάλεια των ατόμων στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι στόχοι που έχει θέσει στον πόλεμο στην Ουκρανία δεν έχουν ακόμη «επιτευχθεί» και πως η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» θα συνεχιστεί έως ότου ολοκληρωθούν, τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της μεγάλης κλίμακας ρωσικής επίθεσης.

«Οι στόχοι δεν έχουν ακόμα επιτευχθεί και γι' αυτό τον λόγο η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Η τοποθέτηση αυτή ήρθε ως απάντηση στις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος τόνισε ότι η Ρωσία «δεν έχει επιτύχει τους στόχους» του πολέμου.

Ο Πεσκόφ επισήμανε, ωστόσο, ότι «πολλοί» από τους στόχους του Κρεμλίνου έχουν ήδη επιτευχθεί, υπογραμμίζοντας ότι ο «βασικός στόχος» της Μόσχας παραμένει η διασφάλιση της «ασφάλειας των ανθρώπων» που ζουν στην ανατολική Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ προσδοκά αυξημένη πίεση στη Ρωσία από το νέο Κογκρέσο ΗΠΑ

Η Κάγια Κάλας εξέφρασε την ελπίδα πως το νέο Κογκρέσο των ΗΠΑ, με πλειοψηφία Δημοκρατικών, θα στηρίξει την Ουκρανία και θα πιέσει περισσότερο τη Ρωσία, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας Ευρώπης-ΗΠΑ.
Drone μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: 493 ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν πριν φτάσουν στη Μόσχα

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε 493 ουκρανικά drones που κατευθύνονταν στη Μόσχα το βράδυ της Δευτέρας μέχρι το πρωί της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σεργκέι Σαμπιάνιν. Οι ουκρανικές επιθέσεις συνεχίζονται.
Λογότυπο AfD Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Η AfD Γερμανίας ζητά ουδέτερη Ουκρανία και προσέγγιση με Ρωσία

Η AfD επιβεβαιώνει στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ του Τραμπ και ζητά διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, επαναλειτουργία των Nord Stream και νέες συνομιλίες με Ρωσία-ΗΠΑ. Προτείνει η Ουκρανία να μην ενταχθεί σε ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους
ΔΙΕΘΝΗ

Μαζικός βομβαρδισμός σε ρωσική βιομηχανία και διυλιστήριο

Επίθεση με drones έπληξε βιομηχανική μονάδα στην περιφέρεια Νίζνι Νόβγκοροντ, 400 χλμ. από τη Μόσχα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές αλλά χωρίς θύματα, ανέφεραν οι ρωσικές αρχές. Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι στόχος ήταν πετρελαϊκό διυλιστήριο.
Ουκρανία σε βομβαρδισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Πλήγματα των Ουκρανών σε βιομηχανία ανατολικά της Μόσχας και διυλιστήριο

Η ρωσική περιφέρεια Νίζνι Νόβγκοροντ δέχθηκε μαζική επίθεση από drone, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε βιομηχανική μονάδα κοντά στη Μόσχα, χωρίς θύματα, ενώ η Ουκρανία αναφέρει ότι επλήγη σημαντικό διυλιστήριο πετρελαίου.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ζελένσκι για συναντήσεις με τον Ερντογάν

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε στην Κωνσταντινούπολη για συνομιλίες με τον Ταγίπ Ερντογάν. Στο επίκεντρο της συνάντησης ο πόλεμος με τη Ρωσία, η ασφάλεια και οι μεταφορές στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και διπλωματικές προοπτικές.