ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
Η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Κάγια Κάλας, μιλάει σε συνέντευξη τύπου με φόντο ευρωπαϊκές σημαίες.

ΕΕ: Δύσκολη η έγκριση του 20ού πακέτου κυρώσεων κατά Ρωσίας, λέει η Κάλας

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάγια Κάλας, δήλωσε πως δεν αναμένεται συμφωνία σήμερα για το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, λόγω του μπλόκου της Ουγγαρίας, που διαφωνεί με τα μέτρα για τις παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου.

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται πως δεν θα καταλήξουν σήμερα σε συμφωνία για το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας.

Η Κάλας ανέφερε ότι το μπλόκο της Ουγγαρίας καθιστά αδύνατη την επίτευξη συναίνεσης κατά τη σημερινή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών. Όπως τόνισε, η στάση της Βουδαπέστης αποτελεί το βασικό εμπόδιο στην προώθηση των προτεινόμενων μέτρων.

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε ότι θα μπλοκάρει την έγκριση του 20ού πακέτου ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, επικαλούμενη τη διακοπή των παραδόσεων ρωσικού πετρελαίου μέσω του αγωγού Droujba. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εντός της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε προτείνει στις αρχές Φεβρουαρίου νέες κυρώσεις που στοχεύουν τον τραπεζικό και τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας. Η δέσμη αυτή θα είναι η εικοστή από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου 2022 και περιλαμβάνει επιπλέον απαγορεύσεις στις εισαγωγές και εξαγωγές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Σύνοδος ΕΕ: «Η στήριξή μας στην Ουκρανία πιο σημαντική από ποτέ»

Η φον ντερ Λάιεν τόνισε τη σημασία της οικονομικής και αμυντικής στήριξης της ΕΕ στην Ουκρανία, αναφέροντας την εκταμίευση δισεκατομμυρίων ευρώ και την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις. Ζήτησε και τη συμβολή άλλων εταίρων για τη λήξη του πολέμου.
Τίτζα Κάλας Εσθονία
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες κυρώσεις ΕΕ σε 1.600 ρωσικές οντότητες και άτομα για τον πόλεμο

Η ΕΕ ενέκρινε νέες κυρώσεις σε 1.600 ρωσικές οντότητες και πρόσωπα, κυρίως όσους σχετίζονται με τη βιομηχανία βαλλιστικών πυραύλων, σύμφωνα με την Κάγια Κάλας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επέκταση κυρώσεων από την αρχή του πολέμου.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Κυρώσεις σε 1.600 ρωσικές οντότητες από τους ΥΠΕΞ της Ευρώπης

Η ΕΕ ενέκρινε νέες κυρώσεις κατά σχεδόν 1.600 ρωσικών οντοτήτων του στρατιωτικοβιομηχανικού τομέα, με περισσότερες από τις μισές να συνδέονται με την παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων, σύμφωνα με την Κάγια Κάλας.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Στήριξη ΕΕ και Γαλλίας στην Εσθονία για τις κατηγορίες κατά Ρωσίας

Η ΕΕ και η Γαλλία εξέφρασαν πλήρη αλληλεγγύη στην Εσθονία για την επίθεση σε εργοστάσιο αμυντικού εξοπλισμού, για την οποία κατηγορείται η Ρωσία. Επισημαίνουν ότι η Μόσχα επιχειρεί να εκφοβίσει την Ευρώπη και να αποδυναμώσει τη στήριξη στην Ουκρανία.
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτη συζήτηση ΕΕ για μηχανισμό κατά υβριδικών απειλών Ρωσίας

Η Κάγια Κάλας τόνισε την ανάγκη ευρωπαϊκής αντίδρασης στις υβριδικές ρωσικές επιθέσεις, προτείνοντας νέο μηχανισμό έκτακτης ανάγκης στην ΕΕ, συμπληρωματικό του ΝΑΤΟ, ώστε τα κράτη-μέλη να συντονίζονται καλύτερα και γρηγορότερα.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Φόβοι για ρωσική επιθετικότητα μετά από επίθεση σε τρένο στη Φινλανδία

Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν για αυξημένη απειλή από τη Ρωσία μετά την επίθεση σε ουκρανική αμαξοστοιχία. Ο Φινλανδός πρωθυπουργός τόνισε ότι η Μόσχα γίνεται ολοένα πιο επιθετική και αποτελεί σταθερή απειλή για την Ευρώπη.