ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
Φώτο: Shutterstock

Έρευνα για απειλητική επιστολή σε μεγάλο τζαμί της Αυστραλίας στο Ραμαζάνι

Η αστυνομία της Αυστραλίας ερευνά απειλητική επιστολή με σκίτσο γουρουνιού που στάλθηκε στο μεγαλύτερο τζαμί της χώρας, στη διάρκεια του Ραμαζανιού. Αυξάνονται οι περιπολίες σε θρησκευτικούς χώρους και κοινότητες.

Απειλητική επιστολή στάλθηκε στο μεγαλύτερο τζαμί της Αυστραλίας, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών. Πρόκειται για το τρίτο παρόμοιο περιστατικό που σημειώνεται κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Η επιστολή, η οποία εστάλη στο Τζαμί Λακέμπα στα δυτικά του Σίδνεϊ, περιείχε σκίτσο ενός γουρουνιού και απειλή για τη δολοφονία της «μουσουλμανικής φυλής», όπως ανέφερε η τοπική αστυνομία. Το έγγραφο έχει σταλεί για εγκληματολογική εξέταση, ενώ οι αρχές ενισχύουν τις περιπολίες σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε εκδηλώσεις της κοινότητας.

Το περιστατικό έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την αποστολή παρόμοιου μηνύματος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο απεικόνιζε μουσουλμάνους σε φλεγόμενο τόπο λατρείας. Οι αρχές έχουν ήδη συλλάβει έναν 70χρονο άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για μια τρίτη απειλητική επιστολή που είχε σταλεί σε προσωπικό του ίδιου τεμένους τον Ιανουάριο.

Η Μουσουλμανική Ένωση του Λιβάνου, που διαχειρίζεται το Τζαμί Λακέμπα, δήλωσε στο δίκτυο ABC ότι έχει απευθυνθεί στην κυβέρνηση ζητώντας πρόσθετη χρηματοδότηση για ενίσχυση της φύλαξης, με περισσότερους φρουρούς και κάμερες ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, περίπου 5.000 πιστοί αναμένεται να επισκέπτονται το τέμενος κάθε βράδυ.

Περισσότεροι από το 60% των κατοίκων του προαστίου Λακέμπα αυτοπροσδιορίζονται ως μουσουλμάνοι, σύμφωνα με την Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία. Ο δήμαρχος Καντέρμπουρι-Μπάνκσταουν, Μπιλάλ Ελ-Χάγεκ, δήλωσε πως η κοινότητα «ανησυχεί πολύ» για την έξαρση των απειλών.

Ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι καταδίκασε το πρόσφατο κύμα επιθέσεων, τονίζοντας την ανάγκη προστασίας της κοινωνικής συνοχής. Παράλληλα, το Μητρώο Ισλαμοφοβίας Αυστραλίας, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που καταγράφει περιστατικά ρατσισμού κατά των μουσουλμάνων, κατέγραψε αύξηση 740% σε τέτοια περιστατικά μετά την πολύνεκρη επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ στις 14 Δεκεμβρίου.

«Έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση μετά το Μπόνταϊ. Αναμφίβολα, αυτή είναι η μεγαλύτερη αύξηση που έχω δει. Υπάρχει μεγάλη ένταση εκεί έξω», σημείωσε ο Ελ-Χάγεκ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Βρέθηκε πτώμα που ανήκει σε πεντάχρονο κορίτσι αυτοχθόνων

Η αστυνομία στην Αυστραλία ανακάλυψε πτώμα που πιστεύεται πως ανήκει στην 5χρονη αυτόχθονη Κουμαντζάγι Λιτλ Μπέιμπι, που αγνοείτο από το Σάββατο. Οι αρχές αναζητούν τον φερόμενο ως δολοφόνο της.
Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Ειδοποίηση για κίνδυνο αντισημιτικής επίθεσης πριν το Μπόνταϊ

Λίγο πριν την αντισημιτική επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ, αυστραλιανή εβραϊκή οργάνωση είχε προειδοποιήσει την αστυνομία για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα, σύμφωνα με την έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με μαχαίρι στο Σίδνεϊ: Ένας νεκρός και δυο τραυματίες

Ένας άνδρας σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν σοβαρά από επίθεση με μαχαίρι σε εμπορική περιοχή του Σίδνεϊ. Ο δράστης διέφυγε πεζός, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του.
Αυστραλός αστυνομικός δρόμου
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα νεκροί από την επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ στην Αυστραλία

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανέφερε πως 10 άτομα, μεταξύ αυτών ένας εκ των δραστών, έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση στη Μπόνταϊ του Σίδνεϊ. Δώδεκα τραυματίες, ανάμεσά τους και αστυνομικοί. Τραυματίας και ο δεύτερος δράστης.