ΓΔ: 2517.84 1.01% Τζίρος: 315.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αγορά στην Κωνσταντινούπολη
Πολύβουη αγορά στην Κωνσταντινούπολη με πλήθος κόσμου και τυπικά τοπία της πόλης στο βάθος.

Τουρκία: 100.000 δολ. ανά επεισόδιο για σειρές που προβάλλουν τη χώρα

Νέο πρόγραμμα επιδότησης ανακοίνωσε η Άγκυρα: έως 100.000 δολάρια ανά επεισόδιο για τηλεοπτικές σειρές που προβάλλουν την Τουρκία, τη γλώσσα και την κουζίνα της, με στόχο την ενίσχυση της «ήπιας ισχύος» και του τουρισμού.

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα επιδότησης ύψους 100.000 δολαρίων ανά επεισόδιο για παραγωγούς δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών που προβάλλουν την Τουρκία, τη γλώσσα και την κουζίνα της. 

Στόχος είναι η ενίσχυση της διεθνούς προβολής της χώρας και η τόνωση του τουρισμού μέσω της πολιτιστικής παραγωγής.

Η Τουρκία, ως τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας τηλεοπτικών σειρών παγκοσμίως, επιδιώκει να αξιοποιήσει τη δυναμική του κλάδου ως εργαλείο ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας, όπως δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Μεχμέτ Ερσόι κατά την παρουσίαση του σχεδίου.

Ο υπουργός χαρακτήρισε τις τουρκικές σειρές ως το «μεγαλύτερο μάθημα τουρκικής γλώσσας» για ένα δισεκατομμύριο θεατές διεθνώς, υπογραμμίζοντας ότι οι εξαγωγές αποφέρουν έσοδα ύψους 1 δισ. δολαρίων σε 170 χώρες, επίδοση που περιέγραψε ως «ιστορικό ρεκόρ».

Για να λάβουν την κρατική ενίσχυση, οι παραγωγές θα πρέπει να συμβάλλουν στην «προώθηση της Τουρκίας», στη διάδοση της γλώσσας και να εξάγονται σε «αγορές-στόχους για τον τουρκικό τουρισμό», σύμφωνα με τα κριτήρια επιλεξιμότητας που παρουσίασε ο Ερσόι, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ενίσχυση της τουρκικής «ήπιας ισχύος»

Οι τουρκικές σειρές γνωρίζουν ιδιαίτερη επιτυχία στην περιοχή του Κόλπου, μεταγλωττισμένες στα αραβικά, αλλά και στη Νότια Αμερική, όπου έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό. 

Ο Ερσόι διαβεβαίωσε ότι η πρόσβαση σε ιστορικούς χώρους θα είναι πλέον πιο εύκολη, συχνή και δωρεάν για τα γυρίσματα, διευκολύνοντας έτσι την παραγωγή νέου περιεχομένου.

Ως κομβικό εργαλείο της τουρκικής πολιτιστικής διπλωματίας, οι σειρές συμβάλλουν στην ενίσχυση της «εικόνας της επωνυμίας» της χώρας και προσελκύουν επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τα τοπία και τους χώρους των γυρισμάτων, ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη, όπου ταξιδιωτικοί πράκτορες προσφέρουν πλέον εξειδικευμένα τουριστικά πακέτα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παραλία Μυλοπότας Ίος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ίος αναδεικνύεται ως ανερχόμενος προορισμός στη Μεσόγειο από διεθνή μέσα

Η Ίος προβάλλεται διεθνώς από το αυστριακό oe24.at ως εναλλακτική των πολυσύχναστων προορισμών, προσφέροντας αυθεντική εμπειρία, ήρεμο περιβάλλον, ονειρικές παραλίες και εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής, χωρίς υπερτουρισμό.
Στοά Αγορά
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοίγει πιλοτικά η Στοά Αρσακείου: Γεύσεις, αγορές και πολιτισμός

Η Στοά Αρσακείου ανοίγει ξανά πιλοτικά, ύστερα από εκτεταμένη ανακαίνιση, ως σύγχρονος προορισμός γαστρονομίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης. Με ενιαίο χώρο-πλατεία και κοινό τραπέζι, φιλοδοξεί να γίνει νέο σημείο συνάντησης στην Αθήνα.
Μαρίνα του Ντουμπάι
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ντουμπάι δίνει έως 700€ σε κατοίκους που φέρνουν τουρίστες

Το Ντουμπάι προσφέρει εκπτώσεις και προνόμια έως 700 ευρώ σε κατοίκους που θα προσκαλέσουν συγγενείς ή φίλους ως επισκέπτες από 20 Ιουλίου έως 31 Οκτωβρίου, μέσω του προγράμματος «A Dubai Invite», ώστε να ενισχύσει τον τουρισμό.
Σύρος ακτογραμμή Ελλάδα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η L’Agenzia di Viaggi Magazine προβάλει την Σύρο ως ταξιδιωτικό προορισμό

Η Σύρος αποσπά διεθνή προβολή μέσω αφιερώματος του ιταλικού περιοδικού L'Agenzia di Viaggi Magazine, το οποίο την παρουσιάζει ως καλλιεργημένο, αυθεντικό προορισμό πολιτισμού, με έμφαση στην αρχιτεκτονική, τα σοκάκια και τη γαστρονομία της.
Καρυάτιδες Μουσείου Ακρόπολης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση 6,9% στους επισκέπτες μουσείων της χώρας τον Μάρτιο

Τον Μάρτιο μειώθηκαν οι επισκέπτες στα μουσεία κατά 6,9%, ενώ αυξήθηκαν οι επισκέπτες ελεύθερης εισόδου κατά 2,9% και τα έσοδα κατά 19,5%. Στους αρχαιολογικούς χώρους σημειώθηκε μείωση επισκεπτών κατά 20%, αλλά τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 24,8%.
Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ρώσοι συνελήφθησαν στην Αγία Σοφία διαβάζοντας Βίβλο

Δύο Ρώσοι τουρίστες συνελήφθησαν στη Κωνσταντινούπολη επειδή διάβαζαν δυνατά αποσπάσματα της Βίβλου στην Αγία Σοφία. Εξετάζεται η απέλασή τους, ενώ το ρωσικό προξενείο παρακολουθεί την υπόθεση.