ΓΔ: 2178.76 3.62% Τζίρος: 327.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Εφαρμογή Telegram σε κινητό
Χρήστης ανοίγει την εφαρμογή Telegram στο smartphone του σε εξωτερικό χώρο.

Ρώσοι στρατιώτες κινδυνεύουν στο Telegram από ξένους κατασκόπους

Ξένες μυστικές υπηρεσίες έχουν πρόσβαση σε μηνύματα Ρώσων στρατιωτών μέσω του Telegram, προειδοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Ανάπτυξης, Μαξούντ Σαντάγιεφ, τονίζοντας ότι τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιούνται κατά του ρωσικού στρατού.

Ξένες υπηρεσίες πληροφοριών φέρονται να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μηνύματα Ρώσων στρατιωτών στο Telegram, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού για την ψηφιακή ανάπτυξη Μαξούντ Σαντάγιεφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Το Telegram, μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων στη Ρωσία, χρησιμοποιείται ευρέως από τις ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Ουκρανία. Ωστόσο, η πλατφόρμα βρίσκεται υπό πίεση από τις ρωσικές αρχές, οι οποίες της έχουν επιβάλει περιορισμούς, επικαλούμενες αποτυχία της να διαγράψει περιεχόμενο που χαρακτηρίζουν ως εξτρεμιστικό.

«Υπάρχουν πολυάριθμες ενδείξεις ότι ξένες υπηρεσίες πληροφοριών έχουν πρόσβαση στην αλληλογραφία της εφαρμογής μηνυμάτων και χρησιμοποιούν τα δεδομένα αυτά κατά του ρωσικού στρατού», δήλωσε ο Σαντάγιεφ, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα.

Η Roskomnadzor, η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών, έχει ανακοινώσει ότι προχωρά σε σταδιακό περιορισμό της λειτουργίας του Telegram. Το μέτρο εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ελέγχου ξένων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων που, όπως υποστηρίζει η υπηρεσία, δεν συμμορφώνονται με τη ρωσική νομοθεσία.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι η αμερικανική εφαρμογή WhatsApp, ιδιοκτησίας της Meta Platforms, έχει αποκλειστεί πλήρως λόγω μη συμμόρφωσης με τους τοπικούς κανονισμούς. Οι ρωσικές αρχές προτείνουν στους πολίτες να χρησιμοποιούν την κρατικά υποστηριζόμενη «εθνική» εφαρμογή μηνυμάτων MAX, την οποία ωστόσο οι επικριτές θεωρούν εργαλείο παρακολούθησης — ισχυρισμό που οι αρχές απορρίπτουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Βουλγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Διαβεβαιώσεις για επάρκεια καυσίμων παρά τις ενεργειακές εντάσεις

Η Βουλγαρία διαθέτει επαρκή αποθέματα καυσίμων, έτοιμα προς χρήση, σύμφωνα με τον Άσεν Άσενοφ. Τα αποθέματα καλύπτουν ανάγκες για 85 μέρες, ενώ η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει αν απαιτηθεί λόγω διεθνών εξελίξεων.
Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Δεν δίνουμε στο Ιράν πληροφορίες για αμερικανικούς στόχους

Η Ρωσία διέψευσε ότι έδωσε στο Ιράν πληροφορίες για αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή, όπως δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ. Η διάψευση έγινε σε επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν, σύμφωνα με τη Washington Post.
Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Οι προτάσεις Πούτιν για το Ιράν παραμένουν ενεργές

Ο πρόεδρος Πούτιν έχει προτείνει διάφορες μεσολαβητικές λύσεις για τη σύγκρουση στο Ιράν που παραμένουν ανοιχτές, δήλωσε το Κρεμλίνο, υπογραμμίζοντας τη διαθεσιμότητα της Ρωσίας για βοήθεια, εφόσον υπάρξει κοινή συμφωνία.
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Λόγοι ασφαλείας πίσω από τις διακοπές internet κινητής στη Μόσχα

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι οι διακοπές στη σύνδεση κινητών στη Μόσχα και άλλες πόλεις έγιναν για λόγους ασφάλειας και σύμφωνα με τη νομοθεσία, όπως δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, τονίζοντας την τήρηση των σχετικών κανόνων.
Καπνός Μεσανατολικό ξέσπασμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρές εκρήξεις στην Τεχεράνη, τεταμένη η κατάσταση στον Μπουσέρ

Σφοδρές συγκρούσεις και εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στην Τεχεράνη στη δέκατη ημέρα του πολέμου ΗΠΑ-Ισραήλ με το Ιράν. Η Rosatom διαβεβαιώνει πως ο πυρηνικός σταθμός Μπουσέρ δεν έχει πληγεί παρά τη συνεχιζόμενη ένταση.