ΓΔ: 2176.61 -0.10% Τζίρος: 109.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:03:42
Κριστίν Λαγκάρντ πορτρέτο
Η Κριστίν Λαγκάρντ σε επίσημο πορτρέτο με μπλε φόντο.

Η Λαγκάρντ εξετάζει αποχώρηση από την ΕΚΤ λόγω εκλογών στη Γαλλία το 2027

Η Κριστίν Λαγκάρντ, πρόεδρος της ΕΚΤ, φέρεται να σκέφτεται την πρόωρη αποχώρηση για να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2027, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον θεσμό πριν από τη λήξη της 8ετούς θητείας της. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η απόφασή της συνδέεται με τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο του 2027 στη Γαλλία, την πατρίδα της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κριστίν Λαγκάρντ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Λαγκάρντ ίσως αποχωρήσει νωρίτερα από την ΕΚΤ για τις γαλλικές εκλογές

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Κριστίν Λαγκάρντ προτίθεται να αποχωρήσει από την προεδρία της ΕΚΤ πριν τελειώσει η θητεία της το 2027, ώστε να διευκολύνει τη διαδοχή λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.
Χαρτονομίσματα ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Λαγκάρντ: Σε δέκα μέρες η Βουλγαρία γίνεται το 21ο μέλος της ευρωζώνης

Η Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε ότι απομένουν μόνο 10 ημέρες για να γίνει η Βουλγαρία το 21ο μέλος της ευρωζώνης. Την παραμονή Πρωτοχρονιάς 2026, η ΕΚΤ θα φωταγωγήσει τα γραφεία της στη Φρανκφούρτη για να τιμήσει την ένταξη.
Γαλλική οικονομία νόμισμα
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ διαθέτει τα μέσα να απαντήσει στις ΗΠΑ, λέει ο Γάλλος Υπ. Εμπορίου

Ο Γάλλος υπουργός Εμπορίου, Νικολά Φορισιέ, τόνισε στους Financial Times ότι η ΕΕ έχει τα μέσα να απαντήσει στη νέα αύξηση δασμών από τις ΗΠΑ, καλώντας τα κράτη-μέλη σε κοινή στάση και συντονισμό έναντι των μέτρων Τραμπ.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Ευρωομόλογα και ισχυρή Ευρώπη η απάντηση σε ΗΠΑ-Κίνα

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως η έκδοση κοινού ευρωπαϊκού χρέους είναι ο μόνος τρόπος για να ανταγωνιστεί η ΕΕ τις ΗΠΑ και την Κίνα, τονίζοντας τη σημασία των ευρωομολόγων για επενδύσεις σε άμυνα, καινοτομία και παραγωγικότητα.