ΓΔ: 2285.92 6.58% Τζίρος: 526.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας
Απεικόνιση εντάσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κούβα, με φόντο τις σημαίες τους.

Κούβα: Τείχος ενάντια στα ναρκωτικά για τις ΗΠΑ, δηλώνει αξιωματικός

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Κούβας τόνισε πως η χώρα δεν είναι απειλή για τις ΗΠΑ, αλλά προστατεύει τα σύνορά τους από τα ναρκωτικά, λειτουργώντας ως «τείχος συγκράτησης» στη διακίνηση από τη Νότια Αμερική.

Η Κούβα δεν αποτελεί «απειλή» για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά αντιθέτως λειτουργεί ως «τείχος συγκράτησης» απέναντι στη διακίνηση ναρκωτικών προς τη χώρα, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου του υπουργείου Εσωτερικών της Κούβας.

«Η Κούβα δεν αντιπροσωπεύει μία απειλή για τις ΗΠΑ», τόνισε ο συνταγματάρχης Χουάν Κάρλος Ποεΐ, αξιωματικός του στρατού και επικεφαλής της Διεύθυνσης Καταπολέμησης Ναρκωτικών του υπουργείου Εσωτερικών της Κούβας (Minint), κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η κομμουνιστική νήσος λειτουργεί ως «τείχος συγκράτησης στη θάλασσα» έναντι των ναρκωτικών που διακινούνται μεταξύ της Νότιας Αμερικής και των Ηνωμένων Πολιτειών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην περιφερειακή ασφάλεια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, εξακολουθούν να επιβάλλουν ενεργειακό αποκλεισμό στην Κούβα, επικαλούμενες την «απειλή» που, όπως υποστηρίζουν, θέτει η κομμουνιστική νήσος στην αμερικανική εσωτερική ασφάλεια, παρότι βρίσκεται μόλις 150 χιλιόμετρα από τις ακτές της Φλόριντα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ: Τέσσερις τραυματίες, μεταξύ τους παιδί, από πτώση συντριμμιών πυραύλων

Τέσσερις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδί, στη Ντόχα μετά από πτώση συντριμμιών ιρανικών πυραύλων που αναχαιτίστηκαν πάνω από το Κατάρ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Το περιστατικό συνέβη τα μεσάνυχτα.
Μανάμα Μπαχρέιν skyline
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαχρέιν: Επίθεση Ιράν σε δύο πολυκατοικίες και ξενοδοχείο, χωρίς θύματα

Ιρανική αεροπορική επίθεση έπληξε ξενοδοχείο και δύο πολυκατοικίες στη Μανάμα, χωρίς θύματα σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών Μπαχρέιν. Μικρές υλικές ζημιές και κατάσβεση πυρκαγιάς σε ένα από τα κτίρια.
Μανάμα Μπαχρέιν skyline
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαχρέιν: Ιρανικά πλήγματα χτύπησαν πολυκατοικίες στη Μανάμα

Στη Μανάμα, αρκετές πολυκατοικίες έγιναν στόχος, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΣ. Η Πολιτική Προστασία επιχειρεί κατάσβεση πυρκαγιάς και οι πρώτες βοήθειες είναι παρούσες στα σημεία, ενώ κλιμακώνεται η ένταση στον Κόλπο.
Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Κούβας: Οι ΗΠΑ απειλούν την ειρήνη με «εγκληματική» στάση

Ο Κουβανός ΥΠΕΞ Μπρούνο Ροντρίγκεζ δήλωσε ότι η Κούβα δεν αποζημιώθηκε για υπηρεσίες ασφάλειας προς άλλες χώρες και διατηρεί το δικαίωμα να εισάγει καύσιμα από όποια χώρα επιθυμεί. Κυρίως προμηθεύεται πετρέλαιο από Βενεζουέλα και Μεξικό.
Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Η κατάπαυση πυρός με Ιράν δεν σημαίνει τέλος πολέμου

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως οι ΗΠΑ συντόνισαν με το Ισραήλ τη συμφωνία προσωρινής κατάπαυσης πυρός με το Ιράν, τονίζοντας ότι δεν σημαίνει το τέλος του πολέμου και πως το Ισραήλ παραμένει έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο.