ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:56:36
Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
Αστυνομικοί της Νέας Νότιας Ουαλίας επιτηρούν δημόσια εκδήλωση στην Αυστραλία.

Αυστραλός 80χρονος στο Σίδνεϊ απήχθη κατά λάθος

Η αυστραλιανή αστυνομία κάλεσε για την άμεση απελευθέρωση 80χρονου που απήχθη κατά λάθος στο Σίδνεϊ, καθώς οι δράστες μπέρδεψαν το στόχο τους, σύμφωνα με αξιωματικό της υπηρεσίας δίωξης σοβαρών εγκλημάτων.

Η αστυνομία της Αυστραλίας απηύθυνε μια ασυνήθιστη έκκληση, ζητώντας από απαγωγείς να αφήσουν ελεύθερο έναν ογδοντάχρονο άνδρα, ο οποίος, σύμφωνα με τις αρχές, δεν ήταν ο πραγματικός τους στόχος.

Η απαγωγή σημειώθηκε την Παρασκευή, όταν τρεις δράστες εισέβαλαν στο σπίτι του 80χρονου Κρις Μπαγκσάριαν, στο Νορθ Ράιντ του βόρειου Σίδνεϊ. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι απαγωγείς μπέρδεψαν το θύμα με άλλο άτομο.

«Είμαι 100% σίγουρος ότι οι απαγωγείς πήραν λάθος άνθρωπο», δήλωσε ο Άντριου Μαρκς, αξιωματικός της αστυνομίας και επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης σοβαρών εγκλημάτων. Όπως ανέφερε, η υπόθεση δεν σχετίζεται με τον υπόκοσμο, καθώς ο ηλικιωμένος «δεν έχει καμιά εμπλοκή» σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ABC, ο πραγματικός στόχος των δραστών φαίνεται να ήταν άτομο που συνδέεται με εγκληματικό δίκτυο στο δυτικό Σίδνεϊ. Ο κ. Μαρκς επεσήμανε πως πρόκειται για «λάθος ταυτότητας» σε οργανωμένη ενέργεια, τονίζοντας ότι «δεν είναι το είδος της υπόθεσης που κάποιος απαγάγεται στην τύχη».

Η αστυνομία κάλεσε τους απαγωγείς να απελευθερώσουν τον ηλικιωμένο «το συντομότερο δυνατό», επισημαίνοντας ότι το θύμα χρειάζεται καθημερινή ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Κατά την απαγωγή του, ο Μπαγκσάριαν φορούσε γκρι πιτζάμα και κόκκινο-πράσινο πουκάμισο φλάνελ.

Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι βίντεο και φωτογραφίες του τραυματισμένου άνδρα κυκλοφορούν σε κύκλους του υποκόσμου του Σίδνεϊ. Παρά την ανησυχία των συγγενών του, ο κ. Μαρκς προσπάθησε να καθησυχάσει την κοινή γνώμη, υπογραμμίζοντας ότι οι κάτοικοι «που έχουν ηλικιωμένους γονείς ή παππούδες δεν έχουν να ανησυχούν για τίποτα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυστραλός αστυνομικός δρόμου
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα νεκροί από την επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ στην Αυστραλία

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανέφερε πως 10 άτομα, μεταξύ αυτών ένας εκ των δραστών, έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση στη Μπόνταϊ του Σίδνεϊ. Δώδεκα τραυματίες, ανάμεσά τους και αστυνομικοί. Τραυματίας και ο δεύτερος δράστης.
Αυστραλός αστυνομικός δρόμου
ΔΙΕΘΝΗ

Πυροβολισμοί στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ της Αυστραλίας

Η αστυνομία της Αυστραλίας ανακοίνωσε πως αντιμετωπίζει περιστατικό στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ και καλεί το κοινό να αποφεύγει την περιοχή. Υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς, ενώ άγνωστο παραμένει αν υπάρχουν θύματα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρός ηλικιωμένος με πολλαπλές μαχαιριές στην Αλεξανδρούπολη

Νεκρός με πολλαπλές μαχαιριές βρέθηκε το βράδυ στην οικία του στην Αλεξανδρούπολη ένας 84χρονος, που ζούσε μόνος. Τον εντόπισε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα με 76 κλοπές οχημάτων και πλαστογραφίες στην Αττική

Οκτώ μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που εμπλέκονταν σε κλοπές και πλαστογραφίες οχημάτων, συνελήφθησαν σε ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο ακόμη άτομα.
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομοτηνή: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο με επίθεση με οξύ σε υπάλληλο

Στην Κομοτηνή, 43χρονη επιχείρησε να ληστέψει κοσμηματοπωλείο και έριξε υδροχλωρικό οξύ στο πρόσωπο υπαλλήλου, χωρίς να την τραυματίσει σοβαρά. Συνελήφθη με ναρκωτικά χάπια, μαχαίρι και δοχείο οξέος.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 40χρονου διαρρήκτη την ώρα της διάρρηξης

Συνελήφθη 40χρονος στην ανατολική Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος για έντεκα διαρρήξεις καταστημάτων σε 24 ώρες, δέκα εκ των οποίων σε μία νύχτα. Εντοπίστηκε επ' αυτοφώρω να βγαίνει από ζαχαροπλαστείο, αφαιρώντας χρήματα και προϊόντα.