ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαίες ΕΕ και Κίνας

Πεκίνο: Απογοήτευση για την προσφυγή ΕΕ στον ΠΟΕ για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου εξέφρασε λύπη για το αίτημα της ΕΕ να συγκροτηθεί επιτροπή επίλυσης διαφορών στον ΠΟΕ για ζητήματα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, διαβεβαιώνοντας πως θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Κίνας με βάση τις διαδικασίες του ΠΟΕ.

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ζητήσει τη σύσταση ειδικής επιτροπής επίλυσης διαφορών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ). Η κίνηση αυτή της ΕΕ αφορά κινεζικές δικαστικές αποφάσεις που σχετίζονται με Ουσιώδη Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (Standard Essential Patents - SEPs), στις οποίες η Ένωση αντέδρασε στις 12 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου του κινεζικού υπουργείου από τη νομική διεύθυνση, το Πεκίνο θα διαχειριστεί το αίτημα της ΕΕ με βάση τις καθιερωμένες διαδικασίες του ΠΟΕ. Παράλληλα, η Κίνα θα υπερασπιστεί αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της στο πλαίσιο του διεθνούς εμπορικού δικαίου.

Την ίδια ημέρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε επισήμως την πρόθεσή της να αιτηθεί τη σύσταση επιτροπής στον ΠΟΕ, με αντικείμενο τη συνεχιζόμενη διαμάχη με την Κίνα για τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τη νομοθεσία χορήγησης αδειών SEP.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμπορευματοκιβώτια Κίνας ΕΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δ. Σκάλκος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στη Λευκωσία

Στη Λευκωσία έγινε άτυπη συνεδρίαση για το εμπόριο, τον ΠΟΕ και τις σχέσεις ΕΕ-Κίνας. Ο Δ. Σκάλκος επεσήμανε τη σημασία ενός σύγχρονου και δίκαιου εμπορικού συστήματος για την ΕΕ, ενόψει της 14ης Υπουργικής Διάσκεψης του ΠΟΕ.
Πυρηνικά όπλα Κίνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ και σύμμαχοι καταδικάζουν τις αιφνίδιες βαλλιστικές δοκιμές Κίνας

ΗΠΑ και περίπου 40 σύμμαχες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, καταδίκασαν τις απροειδοποίητες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, φωτογραφίζοντας την Κίνα για περιστατικό στις αρχές Ιουλίου, χωρίς να την κατονομάζουν.
Γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ισπανία προσελκύει κινεζικές επενδύσεις αλλά ζητά κοινούς κανόνες ΕΕ

Κινεζικές εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών επενδύουν στην Ισπανία, ενισχύοντας την τοπική απασχόληση και ζητώντας μεταφορά τεχνολογίας, ενώ η ΕΕ εξετάζει αυστηρότερα εμπορικά μέτρα για να προστατεύσει τις ευρωπαϊκές αγορές.
Σημαίες Κίνας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ζητά από την Ευρώπη να μην στηρίζει τη «παράνομη» απόφαση για Νότια Σινική Θάλασσα

Η Κίνα κάλεσε την ΕΕ να μη στηρίζει την «παράνομη απόφαση» για τη Νότια Σινική Θάλασσα, τονίζοντας ότι η Ευρώπη δεν έχει δικαίωμα σχολιασμού σε κινεζικές εδαφικές διεκδικήσεις, μετά από αντίστοιχες ευρωπαϊκές δηλώσεις.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Διεθνής βοήθεια στη Βενεζουέλα μετά τον σεισμό από Κίνα, ΗΠΑ, ΕΕ και Λατινική Αμερική

Η Κίνα δήλωσε έτοιμη να προσφέρει βοήθεια στη Βενεζουέλα μετά τους ισχυρούς σεισμούς, ενώ οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν άμεση αποστολή σωστικών συνεργείων και ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα που δοκιμάζεται.