ΓΔ: 2168.24 3.12% Τζίρος: 89.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:42:35
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια επίσημης συνάντησης στην Τουρκία.

Ερντογάν: Αναβολή επίσκεψης στο Αμπού Ντάμπι λόγω ασθένειας προέδρου

Ο Ερντογάν ανέβαλε επίσκεψή του στο Αμπού Ντάμπι λόγω προβλήματος υγείας του προέδρου των ΗΑΕ. Του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και η νέα ημερομηνία της συνάντησης θα οριστεί αργότερα, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στο Αμπού Ντάμπι, επικαλούμενος ότι ο ομόλογός του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν, αντιμετωπίζει «ένα πρόβλημα υγείας». Η πληροφορία δημοσιοποιήθηκε μέσω ανάρτησης του γραφείου του στην πλατφόρμα Χ το βράδυ της Κυριακής, η οποία ωστόσο διαγράφηκε λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, «ο πρόεδρός μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε τη λύπη του για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο (πρόεδρος) Αλ Ναχιάν και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση». Το Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαίωσε την ύπαρξη του μηνύματος μέσω στιγμιότυπου οθόνης.

Στο ίδιο μήνυμα, το οποίο μεταδόθηκε άμεσα από τα τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, αναφερόταν ότι ο Ερντογάν «θα μετέβαινε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε μεταγενέστερη ημερομηνία η οποία θα καθοριστεί την κατάλληλη στιγμή». Ωστόσο, η ανάρτηση αποσύρθηκε από τους λογαριασμούς της τουρκικής προεδρίας στην πλατφόρμα Χ.

Παράλληλα, το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT απέσυρε από το σχετικό άρθρο του την αναφορά στο «πρόβλημα υγείας» του προέδρου των Εμιράτων. Αργότερα, η τουρκική προεδρία δημοσίευσε νέο μήνυμα στο Χ, στο οποίο ανέφερε πως «οι δύο ηγέτες δήλωσαν ότι η συνάντησή τους αναβλήθηκε για μεταγενέστερη ημερομηνία», χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επικοινώνησε τόσο με την τουρκική προεδρία όσο και με τις αρχές των Εμιράτων, χωρίς να λάβει απάντηση. Οι αρχές των ΗΑΕ δεν έχουν αναφέρει κανένα θέμα υγείας για τον 64χρονο ηγέτη τους.

Το γραφείο του προέδρου Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, γνωστού ως MBZ, δημοσίευσε φωτογραφίες το Σάββατο το βράδυ, οι οποίες τον δείχνουν να χαμογελά και να φαίνεται σε καλή κατάσταση δίπλα στον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν-Πεζεσκιάν: Συνομιλία για πυραύλους, πρόταση κοινής έρευνας

Ο Ερντογάν και ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν συζήτησαν τηλεφωνικά την ένταση που προκλήθηκε από εκτόξευση ιρανικών πυραύλων κατά της Τουρκίας. Ο Πεζεσκιάν πρότεινε κοινή ερευνητική ομάδα για το περιστατικό.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Ζητά άμεσο τερματισμό του πολέμου η Τουρκία

Ο Ερντογάν ζήτησε άμεση λήξη του πολέμου για αποφυγή επέκτασης στη Μ. Ανατολή, επισημαίνοντας τις απώλειες αμάχων και τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης, ενώ η Άγκυρα στηρίζει την αποκλιμάκωση μέσω διαλόγου.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Προειδοποίηση προς Ιράν μετά την αναχαίτιση πυραύλου

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε την Τεχεράνη να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες, μετά από δύο πυραυλικές εκτοξεύσεις του Ιράν προς Τουρκία που αναχαιτίστηκαν από συστήματα του ΝΑΤΟ. Θραύσματα έπεσαν σε αγρούς του Γκαζιαντέπ.
Σημαίες Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων
ΔΙΕΘΝΗ

Τα ΗΑΕ αρνούνται συμμετοχή σε επίθεση κατά του Ιράν από το έδαφός τους

Ο πρεσβευτής των ΗΑΕ στη Γενεύη τόνισε πως η χώρα δεν θα λάβει μέρος ούτε θα επιτρέψει επίθεση εναντίον του Ιράν από το έδαφός της, διαψεύδοντας ότι οι βάσεις των Εμιράτων χρησιμοποιούνται για τέτοιες επιχειρήσεις.
Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Έκκληση σε οικογένειες διπλωματών να φύγουν από τα ΗΑΕ

Η Αυστραλία συνέστησε στα μέλη οικογενειών διπλωματών στα ΗΑΕ να αποχωρήσουν λόγω της αυξημένης έντασης στη Μέση Ανατολή. Η υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε για επιδείνωση της ασφάλειας και επανέλαβε τη σύσταση αποφυγής ταξιδιών.